Povežite se s nama

Mozaik

Ovog petka Zagreb Film Festival stiže u Art-kino

Objavljeno

na
Zagreb Film Festival i ove godine putuje u Art-kino, a sa sobom od 15. do 17. studenog donosi četiri recentna dugometražna filma i jedan blok domaćih kratkiša, poznatih kao Kokice. Program otvara šarmantna francuska dramedija Alice i gradonačelnik.

Gostovanje sedamnaestog Zagreb Film Festivala 15. studenog u 20 sati otvara šarmantna komična drama Alice i gradonačelnik u režiji Nicolasa Parisera o nekoć ambicioznom gradonačelniku Lyona „koji se osjeća poput skupocjenog i moćnog automobila bez goriva“ i njegovom odnosu s mladom filozofkinjom koja ima zadatak naoružati ga novim, progresivnim idejama, na što gradonačelnikov kabinet gleda s popriličnim nepovjerenjem. 

Subota, 16. studenog u 18 sati donosi Kockice – nacionalni natjecateljski program kratkometražnog filma koji naglasak stavlja na nove domaće autore i autorice koji još nisu snimili dugometražni film. Novo izdanje Kockica donosi filmove Tina Dubravke Turić, Sedra Judite Gamulin, Groblje slonova Filipa Mojzeša, Druker Dina Barbira, Krhko Tomislava Šobana i Južno voće Josipa Lukića. U režiji uvaženog islandskog redatelja Grímura Hákonarsona nastaje Mlijeko, komedija o islandskoj mljekarici koja se odlučuje obračunati s korupcijom lokalnog mljekarskog udruženja te zastarjelim i izrabljivačkim sistemom koji ga podržava. Mlijeko je na programu istog dana u 20 sati.

Obiteljska avantura Eia i sove, na programu 17. studenog u 16 sati, prati desetogodišnju djevojčicu Eiu čiji božićni praznici dobivaju neobičan zaokret prilikom neočekivanog dolaska na misterioznu farmu u južnim, ruralnim krajevima Estonije. Naše majke, čiju režiju i scenarij potpisuje Cesar Diaz, donosi priču o suvremenoj Gvatemali gdje se održavaju suđenja pripadnicima režimske vojske koji su počinili zločine tijekom građanskog rata osamdesetih godina. U središtu radnje nalazi se sin nestalog gerilca koji pokušava otkriti očevu sudbinu. Naše majke prikazuju se u nedjelju, 17. studenog u 20 sati.

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana od 16:00 do 20:30 sati ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram