Povežite se s nama

Povodom Svjetskog dana izumitelja, koji se svake godine obilježava 9. studenoga, Dom mladih u suradnji sa „zaljubljenicima u dronove“ Markom Dragičevićem i Davorom Knezom organizira pokazne radionice Drone racing. Radionice će se održati 9. i 11. studenoga u 11 sati, a namijenjene su za sve zainteresirane starije od 16 godina.

Kako stručnjaci kažu, dron je autonomna letjelica upravljana predefiniranim planovima leta u softveru letjelice koristeći ugrađene senzore i GPS, a izraz je postao masovno prihvaćeni za sve letjelice bez pilota, neovisno je li riječ o daljinskom upravljanju ili autonomnom letu.

Pokazne radionice Drone racing najavili su ravnatelj Doma mladih Goran Gračanin, stručni suradnici Doma mladih Iva Marčelja i Marino Čikeš te voditelji pokaznih radionica Marko Dragičević i Davor Knez.

Obzirom da Dom mladih, gradska ustanova za organizaciju slobodnog vremena djece i mladih, u veljači namjerava uvesti novu aktivnost vezanu upravo uz dronove, u plesnoj dvorani Doma mladih održat će se dvije pokazne radionice na ovu temu: u srijedu 9. studenoga u 11 sati, čime će se ujedno obilježiti i Svjetski dan izumitelja, te u petak 11. studenoga također u 11 sati.

Voditelji radionica Marko Dragičević i Davor Knez na ovaj će način polaznicima približiti svijet dronova i upoznati ih s njihovim komponentama, ali i pokazati kako složiti dron i svladati sve vezane tehnologije. Također, sudionici pokaznih radionica moći će isprobati i simulaciju leta dronom.

Na radionicama će sudjelovati učenici Tehničke škole za strojarstvo i brodogradnju, a pozvani su i svi drugi zainteresirani stariji od 16 godina. 

Grad Rijeka