Povežite se s nama
Danas započinje deveto izdanje Student Day Festivala, a riječki gradonačelnik Vojko Obersnel u simboličnom je činu studentima predao ključ Grada Rijeke.

Program ovogodišnjeg Student Day Festivala trajat će do 19. svibnja, a sadrži kulturne, znanstvene, sportske i glazbeno-zabavne aktivnosti koje započinju današnjim bojanjem pothodnika između Gradske knjižnice i tržnice te nastupom stand-up komedije u OKC Palach. SDF se zbiva u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i RIKUP-a, a ovaj u Hrvatskoj jedinstven festival uživa podršku Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i riječkog Sveučilišta.

Gradonačelnik Obersnel ovom je prilikom predao ključ predstavnici Studentskog zbora Pegi Pavletić, a događaju su nazočili i Snježana Prijić Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci, Goran Petrc, pročelnik Ureda Primorsko-goranske županije te Alen Tibljaš iz RIKUP-a.

Ističući kako je ovaj simbolični čin prešao u riječku tradiciju, Obersnel je kazao „Poznata je činjenica da se ključ Grada predaje samo maškarama za vrijeme karnevala i studentima za vrijeme njihovih dana, a studenti riječkog Sveučilišta su to i zaslužili uspješnom organizacijom čitavog niza događaja“. Kazavši kako će u programu festivala svatko moći pronaći nešto za sebe, gradonačelnik je pozvao sve da sudjeluju u besplatnim aktivnostima festivala, posebice u humanitarnoj akciji darivanja krvi u petak, 18. svibnja u Malom salonu na Korzu kojoj će se i sam odazvati.

Pegi Pavletić iz Studentskog zbora posebno je istaknula prezentiranje studentskih udruga i njihovog rada 18. svibnja na Korzu te koncerte kao centralne događaje festivala. ‘Headlineri’ glazbenog programa koji će se održati u petak i subotu su Bajaga & Instruktori te Hladno pivo, a uz njih će u prostorima Export Delte i KBS Warehousea nastupiti i mnoštvo nadolazećih lokalnih izvođača. Prema najavi, u slučaju kiše koncerti će se održati u podignutim šatorima.

Grad Rijeka