Povežite se s namaProgramom „Balade u Starom gradu“ u izvođenju Katje Budimčić Trija u četvrtak, 10. kolovoza u 21 sat na Pavlinskom trgu počinje 12. po redu Ljeto u Starom gradu. Već tradicionalna kulturno-zabavna manifestaciju u organizaciji Mjesnog odbora Školjić te uz podršku Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke održava se na nedavno obnovljenom Pavlinskom trgu.

Program se odvija svakog četvrtka. Tako je nakon uvodnog koncerta, u četvrtak, 17. kolovoza s početkom u 21 sat na rasporedu koncert Riccarda Staraja & Midnight Blues Banda. Za filmski program pobrinuo se Kino-video klub Liburnija film Rijeka, koji će posjetiteljima Pavlinskog trga u četvrtak, 24. kolovoza s početkom u 21 sat ponuditi selekciju filmova iz Međunarodnog festivala KRAF.

Kako je to već tradicionalno, Ljeto u Starom gradu završava nastupom dječjih zborova Mali Riječani i Morčići pod vodstvom prof. Egle Trošelj i nagradnom likovnom radionicom, koji će se održati u četvrtak, 31. kolovoza s početkom u 17 sati.

Ulaz na sve programe je besplatan.

„Ljeto u Starom gradu“ prije 12. godina pokrenuo je MO Školjić sa željom da pruži glazbeni i filmski program u mjesecu u kojem takvih manifestacija u Rijeci u pravilu nešto manje, ali i da ukaže na ambijentalnu vrijednost trgova u riječkom Starom gradu. Stoga su se programi odvijali ne samo na Pavlinskom, nego i na drugim trgovima Starog grada. U posljednje vrijeme trgovi riječkog Starog grada sve su uređeni i postaju mjesto održavanja raznih manifestacija te okupljanja sve većeg broja Riječana i njihovih gostiju.