Povežite se s namaU organizaciji Oldtimer kluba Rijeka predstojećeg vikenda, 6. i 7. svibnja, održat će se 21. Međunarodni susret-oldtimer auto rally na kojem se, prema najavama predsjednika kluba Miše Rukavine očekuje sudjelovanje 40-ak automobila te pedesetak sudionika iz cijele Hrvatske, Italije i Slovenije i Austrije.

Svi su automobili iznimne povijesne vrijednosti i uvijek atraktivni za gledatelje. U tom smislu sama manifestacija kao takva doprinosi promidžbi gradova i mjesta kroz koja se prolazi u svakom pogledu, a naročito kao turističke destinacije. Manifestacija počinje u subotu s okupljanjem sudionika te potom i svečanim otvorenjem od 10 sati. Prva vozila kreću sa starta u 11,30. Start natjecanja je s riječkog Korza te se dalje, prema riječima organizatora vozi ne u koloni nego u zadanom vremenu. Već na samom startu počinje i ispit spretnosti te se zatim kreće put Grobnika, potom kreće prema Bakru gdje vozila stižu oko 14,30 sati. Slijedi vožnja prema otoku Krku, do Malinske, gdje će biti organiziran ručak za sve sudionike te potom nastavak vožnje prema gradu Krku u organiziranoj koloni, gdje se stiže oko 19,30 sati te će tada uslijediti i podjela nagrada u pojedinim klasama.

Podsjetili su organizatori da Oldtimer klub Rijeka godišnje organizira petnaestak događanja i svi članovi trude se da sve bude besprijekorno, a za to sa svih strana stižu i pohvale. Lijepa je tradicija i da vlasnici oldtimer vozila međusobno izmjenjuju dijelove po sistemu kome koji u pojedinom trenutku zatrebaju. Pritom se njeguje prijateljstvo na nivou Hrvatske, ali i inozemstva. Gradska pročelnica za sport i tehničku kulturu Vera Begić Blečić podsjetila je da se radi o udruzi koju krasi respektabilna kvaliteta i organizacijski i na svaki drugi način, a Grad Rijeka uvijek će naći načina i da takvu jednu manifestaciju i logistički, ali i financijski pomogne.