Povežite se s nama

Sport

Ovog vikenda 32 ekipe na nogometnom turniru Bačuka trophy u Viškovu

Objavljeno

naU prostorijama Nogometnog kluba Halubjan održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen dvodnevni nogometni turnir Bačuka trophy 2023. koji će se na terenima NK Halubjan odigrati u subotu i nedjelju 3.06. i 4.06.2023. Na turniru će ovog vikenda nastupiti 32 ekipe iz 20 klubova Primorsko-goranske i Istarske županije, a dolaze i gosti iz Ilirske Bistrice te Zagreba. Ukupno će se okupiti više od 500 mladih nogometaša uzrasta U11 i U9.

„Svaka ekipa odigrat će barem pet utakmica s različitim protivnicima. Nagrade su osigurane za prve četiri ekipe na svakom od turnira, kao i pojedinačne nagrade za najbolje igrače. Osim natjecateljskog dijela veliku važnost pridajemo i poštovanju načela fair-playa. Tako se i ove, kao i prethodnih godina, turnir održava pod motom “Igrači igraju, treneri treniraju, a gledatelji gledaju”. Pogotovo fokus stavljamo na ponašanje roditelja na tribinama, kao i trenera koji vode utakmice, kaže direktor turnira Alen Vančina u ime organizatora Nogometnog kluba Halubjan.
Alen Vančina je dodao da će se sljedeću nedjelju 11. lipnja održati i turnir za U10 dobnu kategoriju, a krajem kolovoza i za uzrast U13. Zahvalio je upravi kluba i svim klupskim djelatnicima kao i roditeljima koji uvelike pomažu u organizaciji turnira na volonterskoj osnovi, ali i široj zajednici Viškova koji su prepoznali vrijednost ovog turnira te pružaju svesrdnu podršku u organizaciji, od Komunalnog društva i Turističke zajednice do same Općine Viškovo.
Predsjednik Zajednice sportskih udruga Općine Viškovo Dragan Majkić dodao je da je riječ o jednom od najjačih turnira za ove dobne kategorije na području Primorsko-goranske županije.

„Turnir svake godine raste, ima i međunarodni karakter budući da dolaze gosti iz Slovenije. Nadamo se da će i iduće godine biti još bar 30 posto jači“, ističe Dragan Majkić.

Na konferenciji je sudjelovao i zamjenik općinske načelnice Denis Mladenić koji je naglasio važnost bavljenja sportom, pogotovo za djecu i mlade.
„ Za NK Halubjan možemo reći da je mladić u najboljim godinama jer ima 50 plus godina. Svoju vitalnost dokazuje brojnošću članstva pa klub danas broji 300-ak članova od čega 220-ero djece na što smo iznimno ponosni. Mlade treba usmjeriti u sport jer je važan za njihov razvoj i odrastanje. Ovakve manifestacije su potrebne kako bi oni u sportu i ostali te prepoznali dobrobiti za sebe i kvalitetno proveli svoje slobodno vrijeme. Ovakva manifestacija je hvalevrijedna što prepoznaje i Općina Viškovo koja je u infrastrukturu Halubjana proteklih nekoliko godina uložila značajna sredstva. Koristim priliku zahvaliti i Zajednici sportskih udruga koja za aktivnosti NK Halubjan godišnje izdvaja oko 60 tisuća eura. Sredstva za rad Zajednice osigurava Općina Viškovo, a ove je godine u Proračunu planirano nešto manje od 190 tisuća eura“, istaknuo je zamjenik općinske načelnice Denis Mladenić i za kraj čestitao seniorskoj ekipi Halubjana na osvojenoj tituli u 4. Nogometnog ligi-zapad.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže