Povežite se s nama

Mozaik

Ovog vikenda na Trsatu Malik fest – festival legendi i mitova Istre i Kvarnera

Objavljeno

na
Vikend ispred nas pruža Vam  priliku da prođete kroz vrata vremena i izgubite se u čarima srednjeg vijeka. Trsatsku gradinu 16. i 17. rujna nastanit će viteški logori iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Mađarske. Malik fest – festival legendi i mitova Istre i Kvarnera ove godine donosi pregršt noviteta. U dva dana posjetioci će imati priliku naučiti mačevati, streličariti, baviti se kaligrafijom, postati vitez ili dama, igrati razne igre, slušati srednjovjekovnu glazbu, vidjeti brojne predstave, stare zanate, saznati kako se radila piva u srednjem vijeku, upoznati se s knjigom o Frankopanima i slušati i gledati legende i mitove Istre i Kvarnera.

Program u subotu počinje u   15 sati i trajati će do 21 sat – uz kulturni, zabavni i edukativni program te ugostiteljsku ponudu u srednjovjekovnoj atmosferi. Malik će oživjeti povijest u zabavnom tonu i pružiti autentično iskustvo srednjovjekovnog života. Mali i veliki posjetitelji moći će prošetati među viteškim taborima, okrijepiti se u taverni, jahati, čuti više o srednjovjekovnim načinima borbe i starim zanatima te i sami postati vitezovima ili damama. Mališani će u velikoj bitci za kaštel pokazati svoju hrabrost u bitci protiv zle viteške vojske! Program u subotu završavamo mitskim bićima, slatkim vilama koje će nam pokazati umijeće igranja vatrom! U nedjelju od 10 sati program je prilagođen djeci, počevši od srednjovjekovnih igara poput bacanja koplja u metu, streličarenja, kamena s ramena, potom slijedi cijeli niz viteških predstava i finale viteških borbi!

Organizatori ovogodišnjeg izdanja Malik festa su Udruga za oživljenu povijest Ordo Sancti Viti.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže