Povežite se s nama


Ovogodišnju manifestaciju ‘8. Dani Ičića’ obilježit će bogati sportski i zabavni program, a prema riječima Marina Starčića, predsjednika vijeća Mjesnog odbora, ovogodišnji program mještanima i gostima Ičića ponudit će mnoga zanimljiva događanja.

Prvi dan manifestacije, koji je zakazan za četvrtak, 1. rujna, u 19:30 sati otvorit će “The best of LFF” odnosno biti će prikazani nagrađeni filmovi po kategorijama s ovogodišnjeg izdanja koje je završeno prošlog tjedna. Nakon projekcija kreće koncert banda Reinkarnacija.

U petak, u 17 sati, mladi ribolovci će odmjeriti snage na 8. Liburnia cup-u u lučici, a za one malo starije po prvi puta organiziramo PES turnir (Pro Evolution Soccer) odnosno turnir u nogometu za play station konzole koji će biti projiciran na platnu. U večernjim satima započinje glazbeni dio programa, a nastupiti će grupa Pacific Bullets iz Zadra te jake i atraktivne domaće snage The Blondes.

U subotu, 03. rujna, održat će se turnir u briškuli i trešeti za seniore dok će kao i posljednje tri godine snage u briškuli odmjeriti i djeca odnosno mladi do 14 g. starosti. Na plaži će se održati turnir u nogometu na pijesku za djecu u suradnji sa školom nogometa Primi passi. Turnir u crossmintonu organizirat će CK Pešekani iz Ičića. Također, planira se održati pokazni turnir u blackmintonu, odnosno crossmintonu koji se igra u mraku gdje su dresovi, loptice i linije igrališta fluorescentni, odnosno svijetle u mraku. U subotu 03.09. prvi puta se organizira ljetna maškarana povorka radnog naziva “Letnja maškarana đita” ! Povorka maškaranih grupa krenuti će od ulaza u ACI marinu do ičićanske lučice. Nakon “mimohoda” za predstavnike maškaranih grupa organizirat će se naše, već tradicionalne, igre bez granica – Ičićanski munjeni petoboj. Grupe će se natjecati u “sportovima” kao što je utrka u sandolinama, bacanje žabica, bacanje aviona od papira, boćanje balonima napunjenim vodom i zabijanje čavla u cok. Nakon završetka igara svi zajedno uživati ćemo u iću, piću i odličnoj mjuzi uz naš dragi Zastoj band i izvrsni Postolar Tripper, poručili su organizatori.

Također, u suradnji s TZM Ičići u pripremi je 2. regata barkajola “Melkior Paragvaj” koja će ove godine imati međunarodni karakter, a centralni dio manifestacije predviđen je u subotu, u 14 sati.