Povežite se s nama

Sport

Ovog vikenda u Centru Zamet Prvenstvo Balkana u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore

Objavljeno

na


U Centru Zamet od 26. do 28. studenog održat će se Prvenstvo Balkana u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore.

Natjecanje se održava u organizaciji Hrvatskog karate saveza i Karate kluba TAD Rijeka uz podršku Grada Rijeke, a natjecanje su najavili pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković, predsjednik Karate kluba TAD Rijeka Mišo Berak i glavni tajnik Hrvatskog karate saveza Luka Požgaj.

Prvenstvo Balkana u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore po prvi se puta održava u Rijeci. „Na natjecanju sudjeluje oko 1200 sportaša iz 13 zemalja. Riječ je o kvalifikacijskom turniru za zemlje Balkana, a sportaši na ovom turniru žele izboriti nastup na Prvenstvu Europe za ove kategorije koje će se u veljači sljedeće godine održati u Pragu“, istaknuo je Mišo Berak.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, natjecanje će se održati bez prisustva publike. „Žao nam je što je situacija takva da publika neće moći biti prisutna na ovom velikom natjecanju koje je svakako bilo izazov u pogledu organizacije s obzirom da nepovoljnu epidemiološku situacija i pandemiju u kojoj se nalazimo“, rekao je Luka Požgaj i zahvalio Gradu Rijeci na velikoj podršci ne samo prilikom organizacije ovog natjecanja već i na podršci prilikom organizacije brojnih ostalih turnira tijekom godine.

Pročelnik Ivanković istaknuo je kako je sretan i ponosan što je Rijeka domaćin jednog velikog međunarodnog natjecanja i to u karateu koji je trofejni hrvatski sport. „Grad Rijeka uvijek će kada su ovakve manifestacije u pitanju pružiti podršku koliko god je to moguće, pogotovo po pitanju infrastrukture“, rekao je Ivanković. Čestitao je organizatorima na uspjehu organizacije natjecanja u ovo pandemijsko vrijeme, a natjecateljima poželio puno sreće na predstojećem natjecanju.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

07.12.2023.
8.12.2023. u vremenskom trajanju od 7:00 sati do 16:00 sati izvodit će se radovi na sanaciji kolnika u Ulici Vrlije kč.br 3 i 5, odnosno (od raskrižja Glavanićeva ulica – Vrlije – Put Bože Felkera do raskrižja Vrlije – Ulica Slavka Krautzeka). Vozila će moći prometovati Ulicom Put Bože Felkera prema Trgu Viktora Bubnja.

Fiuman Plus

Društvene mreže