Povežite se s nama

Vijesti

Palaču Modello uskoro će preuzeti Upravni odjel za gradsku imovinu, a nakon toga ide na natječaj

Objavljeno

na
Palača Modello u centru Rijeke gotovo posljednjih 60 godina služila je za potrebe središnje gradske knjižnice Gradske knjižnice Rijeka, no ta era sad je završila te je počela selidba nešto više od 74 tisuće knjiga u novu knjižnicu u Benčiću.

Atraktivni prostor tako će uskoro postati potpuno prazan te je na Gradu Rijeci da ga ponovno stavi u funkciju s nekom drugom namjenom. Fiuman je pokušao doznati koja će biti njegova namjena, odnosno kakav je plan s Palačom Modellom u bližoj budućnosti.

“Palaču Modello odnosno poslovni prostor na adresi Matije Gupca 23 još uvijek koristi Gradska knjižnica Rijeka i prostor nije preuzet od strane Upravnog odjela za gradsku imovinu.

Nakon što GKR napusti prostor odnosno isti vrati u posjed Gradu Rijeci, stručne službe Grada Rijeke utvrditi će fizičko/građevinsko stanje prostora, odlučit će se da li je i koje radove potrebno izvesti u prostoru da bi isti bio adekvatan za daljnje korištenje sukladno uvjetima utvrđenim Pravilnikom o određivanju minimalnih tehničkih uvjeta uređenja slobodnih poslovnih prostora u vlasništvu Grada Rijeke. Potom će Povjerenstvo za poslovni prostor predložiti djelatnosti za koje prostor može biti objavljen u javnom natječaju.

Prilikom predlaganja djelatnosti koja se obavlja u poslovnom prostoru, Povjerenstvo utvrđuje činjenice i procjenjuje okolnosti bitne za obavljanje djelatnosti u poslovnom prostoru, vodeći računa o, vlasništvu odnosno osnovi raspolaganja poslovnim prostorom,  namjeni poslovnog prostora koja je utvrđena prostorno-planskom dokumentacijom,  namjeni poslovnog prostora koja je upisana u zemljišnim knjigama, namjeni poslovnog prostora te okolnostima koje mogu utjecati na obavljanje djelatnosti u poslovnom prostoru koji se nalazi u građevini koja je zaštićeno kulturno dobro,  posebnim uvjetima koje prostor mora ispunjavati za obavljanje određene djelatnosti, posebnim uvjetima, suglasnostima, ovlaštenjima, potvrdama i slično, a koje budući zakupnik mora ispunjavati odnosno pribaviti za obavljanje određene djelatnosti,  usklađenosti s razvojnim planovima Grada, iskazanom interesu gospodarskih subjekata (neovisno o tome obavljaju li profitnu, neprofitnu ili javnu djelatnost i sl.) kao potencijalnih zakupnika, djelatnostima koje obavljaju drugi gospodarski subjekti u neposrednoj blizini poslovnog prostora,  potrebama građana za određenim djelatnostima u pojedinom dijelu grada, općem stanju poslovnog prostora te radovima koje je nužno izvesti, sukladno propisima i drugim općima aktima kojima se uređuju obveze vlasnika kao zakupodavca,  procjenu eventualnih ulaganja budućeg zakupnika u poslovni prostor, drugim činjenicama i okolnostima bitnim za utvrđivanje djelatnosti koja se obavlja u poslovnom prostoru.

Nakon što bude utvrđena djelatnost za predmetni poslovni prostor, prostor će biti objavljen u javnom natječaju za davanje u zakup poslovnih prostora”, odgovorili su Fiumanu na upit iz gradske uprave Grada Rijeke.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže