Povežite se s nama

Mozaik

Pepeljuga očarala publiku druge večeri Festivala mjuzikla u Opatiji

Objavljeno

na

Foto: David Kurti


Sinoć (8.6.) je u Centru Gervais održana i druga večer Festivala mjuzikla u Opatiji posvećena jednoj od najstarijih i najomiljenijih bajci o djevojci koja gubi cipelicu – Pepeljugi. Umjesto klasične verzije, Gradsko kazalište Zorin dom iz Karlovca je za svoje uprizorenje, kojim ujedno obilježavaju i 70 godina postojanja, odabralo verziju Vladimira Nazora kako bi publici približili ovo relativno nepoznato djelo hrvatskog književnog velikana i na sceni oživjeli vrijednu hrvatsku kulturnu baštinu.

Rijetko se u kazalištu može vidjeti da predstavu s jednakom pozornošću prate sve generacije, od trogodišnjaka, starije djece i mladih, do roditelja i nonića u njihovoj pratnji! Razlog tomu nije samo nevjerojatna energija, trud i posvećenost ansambla svim elementima predstave u čudesnom spoju glume, glazbe, plesa i scenskog pokreta, nego i univerzalna poruka dobrote i oprosta ispričana na razumljiv i pristupačan način. Fantastični autorski tim mjuzikla predvodi redateljica Sanja Hrnjak, glazbu su napisali Ivica Šimić i Ante Gelo koji je ujedno i autor glazbenih aranžmana i orkestracija, raskošnu kostimografiju potpisuje Marita Ćopo, a dojmljivu scenografiju Marta Crnobrnja. Razigranu glumačku ekipu Nazorovih likova predvodi sopranistica Lucija Jelušić Šimatović u ulozi Pepeljuge, odnosno pastirice Anke, njenoj pomagačici, dobroj kravici glas je posudila istaknuta hrvatska operna pjevačica Ivanka Boljkovac, krčmaricu Jagu oživjela je glazbenica Valerija Nikolovska, Jagina kći je Lucija Luketić, operni pjevač Stefano Surian utjelovio je Čarobnjaka, Filip Subotić Kneza, a Glavara izvrsni Adalbert Turner. U emotivno obojanim, slikovitim prizorima Nazorovog srednjovjekovnog društva predanošću i angažmanom istaknuli su se i mnogobrojni mladi članovima Dramskog studija Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca.

Opatijski Festival mjuzikla nastavlja se i večeras (9.6. u 21:30 sati) na Ljetnoj pozornici gdje će u izvedbi zagrebačkog Kazališta Komedija oživjeti kultna „Jalta, Jalta“ Alfija Kabilja i Milana Grgića.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže