Povežite se s nama

Vijesti

Pernar o Riječaninu koji je uhićen zbog Filmovite: Kriv je jer nije u HDZ-u, završit će kao pas Medo

Objavljeno

na


Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar za Index je prokomentirao uhićenje navodnog vlasnika internet servisa za gledanje filmova Filmovita. Pernar ističe da se kriminalcima prikazuje ljude koj su napravili benigne stvari, ako ih uopće jesu počinili, a pravi kriminal se zataškava i potom pada u zaborav.

“Prave kriminalce kao što je sin tajkuna Ježića, koji je ubio sestre Filipović, se štiti. I to, štiti ga se zato što je blizak s HDZ-om, a ovaj koji je navodno vodio Filmovitu nije u HDZ-u i to je to. Sanader se neće osuditi, Bandić se neće osuditi, Kirin koji je priznao zlouporabu položaja i ovlasti pa kasnije povukao priznanje – njega se također neće osuditi, a ovog jadnika koji nije nikome ukrao ni kune, ali nije politički zaštićen, njega će vjerojatno osuditi.”

Pernar naglašava da osumnjičeni ovo nije radio nauštrb građana i da nije naplaćivao gledanje filmova.

“Nitko tko se bavi dijeljenjem sadržaja na način na koji je radila Filmovita, dakle besplatno, se ne bi trebao procesuirati, kao ni korisnici koji su gledali taj sadržaj. Na kraju krajeva, ova sluganska vlada je nama nametnula da plaćamo porez na CD-e, DVD-e i one USB stickove bez obzira što mi na njima nemamo nikakav autorski sadržaj, znači država već polazi od pretpostavke da će naši hard diskovi, odnosno stvari na koje spremamo podatke, biti korišteni za “kršenja autorska prava” pa ako se već autorska prava plaćaju, ne vidim razloga za zatvaranje tog čovjeka”, navodi Pernar te šalje apel riječkoj policiji.

“Pozivam riječku policiju da obustavi ovu farsu i dozvoli dečku da se brani sa slobode jer on je vjerojatno bio pristalica slobodnog dijeljenja sadržaja na internetu pa je ovo politički proces, a ne pravni.”

Pernar je razgovor za Index.hr završio riječima: “Ipak, bojim se da će završiti kao pas Medo.”

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže