Povežite se s namaOd 18. do 21. travnja u Centru tehničke kulture Rijeka učenici mogu sudjelovati u petbesplatnih radionica: izrade GIF-ova, 3D modeliranja, Scratch-a, mBot-a i micro:bit-ova.

Centar tehničke kulture Rijeka i ove godine učenicima daje kvalitetnim sadržajima ispunjene proljetne praznike. Proljetna škola učenicima osnovnih i srednjih škola nudi besplatne radionice kako bi poboljšali svoje vještine programiranja i dizajna. Njihovi djelatnici godinama uspješno rade s učenicima, učeći ih novim, sve važnijim informatičkim i tehničkim vještinama.

Radionica Scratch-a namijenjena je učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole, i prilika je da učenik napravi svoje prve programerske korake, vizualno programirajući u obrazovnom alatu razvijenom na američkom prestižnom sveučilištu MIT. Radionica se održava od utorka do petka, od 18. do 21. ožujka, od 11:30 do 13 sati.

mBot-i su simpatični roboti, namijenjeni interaktivnom učenju programiranja, automatike i robotike. Radionica je namijenjena učenicima od 3. do 6. razreda osnovne škole, a održava se od utorka do petka, od 18. do 21. ožujka, od 9:30 do 11 sati.

Radionica micro:bit-ova posvećena je upoznavanju i programiranju malih, ali senzorima i funkcijama punih mikroračunala. Učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole s njima se mogu upoznati na radionici koja se odvija od utorka do petka, od 18. do 21. ožujka, od 14 do 15:30 sati.

Radionica izrade 3D modela, sve prisutnije digitalne vještine, održava se u utorak i četvrtak, 18. i 20. ožujka, od 9 do 11:30. U iste se dane, od 12 do 14:30 odvija radionica izrade GIF-ova, pokretnih slika koje sve češće viđamo na Internetu. Obje su radionice namijenjene učenicima od 7. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole.

Pristup svim radionicama je besplatan, a radionice se odvijaju u prostorima Centra tehničke kulture Rijeka, na adresi Školjić 6.

Program Proljetne škole CTK Rijeka provodi zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Grada Rijeke. Svako predavanje ima ograničen broj polaznika, stoga je potrebno ispuniti prijavni obrazac.