Povežite se s nama

Crna kronika

Pet ozlijeđenih osoba u prometnoj nesreći na Marinićima

Objavljeno

na

Foto: Belma A.Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog vikenda dogodile su se 22 prometne nesreće u kojima su tri osobe teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno. Ozlijeđenim osobama liječnička pomoć pružena je u KBC Rijeka.

Izdvajamo nesreću u kojoj su dvije osobe kao putnici u vozilu teže ozlijeđene, a tri su lakše ozlijeđene, u subotu, 1. prosinca oko 22 sata na Marinićima u Općini Viškovo. Do nesreće je došlo kada je 29-godišnji vozač osobnog vozila marke Renault, pulskih registarskih oznaka, krećući se iz smjera Pehlina u smjeru Viškova, pretjecao drugo vozilo i prešao na suprotnu stranu kolnika te se izravno sudario s osobnim vozilom također marke Renault, riječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 34-godišnji hrvatski državljanin. Očevidom je utvrđeno da je 29-godišnjak upravljao vozilom bez  vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije, kao i nepropisnom brzinom.

Istog dana u ranim jutarnjim satima je teško ozlijeđen 23-godišnji pješak u središtu Rijeke. On je prelazio obilježeni pješački prijelaz u Krešimirovoj ulici kada je na njega naletjelo i oborilo ga na kolnik osobno vozilo. U tijeku je kriminalističko istraživanje kojim će se utvrditi počinitelj i okolnosti nesreće.

Osim prometnih nesreća, policijski službenici su u nadzoru prometa evidentirali i počinjenje prekršaja.  Tako je u  vožnji pod utjecajem alkohola u subotu, 1. prosinca oko 1 sat na području Novog Vinodolskog  zatečen 56-godišnji vozač osobnog vozila marke Daewoo, riječkih registarskih oznaka. Vozilom je upravljao s koncentracijom od 1,91 g/kg, pa kako ne bi nastavio činjenje prekršaja i ugrožavanje sigurnosti u prometu, priveden je u službene policijske prostorije.

Pored spomenutog, policija je jučer oko 11 sati, evidentirala i 47-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je na području Malinske na Krku upravljao osobnim vozilom marke Renault  iako mu je izrečena važeća zabrana upravljanja vozilom B kategorije. K tome je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0,90 g/kg, s isteklom vozačkom dozvolom i bez osobne iskaznice. Svi spomenuti prekršitelji su sankcionirani u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a 47-godišnjak na Krku i prema Zakonu o osobnoj iskaznici.

Kako bi se smanjio broj nesreća i ozlijeđenih osoba, te općenito zbog većeg stupnja sigurnosti u prometu, pozivamo sve sudionike na oprez i dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže