Povežite se s nama


Postoje tendencije da se u dogledno vrijeme proda zgrada u Opatiji u kojoj se trenutno nalazi hitna pomoć, nakon što im se osiguraju bolji uvjeti na novoj lokaciji.

S time se na slaže Opatijska nezavisna lista, nedavno su prikupljali i potpise protiv prodaje zgrade, a sad su najavili i održavanje javne tribine. Njihovo priopćenje za medije tim povodom prenosimo u cijelosti:

“Mi, grupa građana Opatije okupljena oko imena Opatijska nezavisna lista, vjerujemo da zgrada hitne pomoći, koju su građani Opatije dobili na poklon od obitelji Lučić treba ostati na usluzi građanima kao što je to bila želja donatora. Unatrag nekoliko tjedana prikupljali smo potpise podrške građana za ovaj cilj i prikupili više tisuća njih. Ovim putem zahvaljujemo našim sugrađanima na podršci, jer jedino zajedno možemo do cilja. Stoga pozivamo sve koji se slažu s ovim nastojanjima da dođu na tribinu na temu opatijske zgrade hitne pomoći i zgrade dječjeg vrtića. Tribina će se održati u ponedjeljak (3.4.), u vili Antonio s početkom u 19 sati. Održati će se kratak presjek povijesti tih prostora i naš prijedlog što s njima u budućnosti.

Smatramo da ova pitanja mogu jedino riješiti građani okupljeni oko nezavisnih inicijativa. Stoga predstavnici političkih stranaka nisu pozvani, jer stranke u Opatiji svojim višegodišnjim nečinjenjem ičega po ovoj temi drugo nisu zaslužile.

Nas ne zanima ‘visoka politika’, već dobronamjernim prijedlozima želimo Opatiju činiti ugodnijom za život Opatijcima. Stoga je naš stav jasan: u slučaju da u ovoj zgradi i dalje ne može biti hitna pomoć smatramo da je ona idealna za Crveni križ koji danas djeluje u neadekvatnim prostorijama ili za medicinske ordinacije s čijim najmom bi se dobila i ekonomski održiva priča. Područje je po katastru u vlasništvu Doma zdravlja ali uvijek treba kroz planove Grada, koliko se god može utjecati taj prostor usmjeravati prema građanima. Pored toga, naše ideje su da se riješi prometni problem POS-ovih stanova čiji građani do Opatije moraju preko Matulja; uspostavi fond za pomoć obnove fasada jer lijepi grad je i turistički primamljiv; da Opatijom upravljaju građani Opatije, a ne stranke. To su naše ideje i tko se slaže s njima pozivamo ga da nam pruži podršku na skorim lokalnim izborima”, stoji u priopćenju koje potpisuju Ernie Gigante Dešković, Edvin Miljević, Ivan Juričić i Damir Huserik.