Povežite se s nama

Sport

Petstotinjak djece na Korzu obilježilo Hrvatski olimpijski dan

Objavljeno

na


U sklopu obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana na Korzu je održana sportsko-informativna manifestacija na kojoj se predstavilo tridesetak riječkih i županijskih sportskih udruga i klubova u dvadesetak sportova.

Mladi sportaši, njih petstotinjak, zauzeli su gotovo cijelo Korzo te održali demonstracije atletike, automobilizma, boćanja, boksa, gimnastike, judoa, karatea, kickboxinga, košarke, nogometa, odbojke, rukometa, taekwondoa, triatlona, veslanja i sporta osoba s invaliditetom, a građani su mogli saznati informacije i o plivanju, sinkro plivanju, skijanju, skokovima u vodu, streličarstvu, vaterpolu, sportskom projektu Grada Rijeke Ri Move te sportsko-zdravstvenim aktivnostima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

Manifestacija je započela simboličnim podizanjem olimpijske zastave na pročelje zgrade Gradske vijećnice, u čemu su riječkom olimpijcu – boksaču Mariju Šivoliji, pomogli perspektivni riječki mališani. Okupljene je pozdravio i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel koji je djeci poželio puno uspjeha u njihovim sportskim karijerama. Obersnel je poželio da se na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine natječe što više Riječana, ponadavši se da će poneki od mladih sportašica i sportaša koji su danas pristigli na Korzo za koju godinu i sami postati riječki olimpijci.

Hrvatski olimpijski dan održava se na samom početku školske godine s primarnim ciljem da se djeci i mladima od rane dobi približi bavljenje sportom, ali i s ciljem poticanja svijesti o važnosti održavanja zdravlja i rekreacije kod građana svih dobi. U želji da se što veći broj djece od rane dobi uključi u treniranje nekog od brojnih sportova koji se nude u Rijeci, riječki i županijski sportski savez su, u suradnji s Novim listom, danas objavili Vodič za upis djece u sportske klubove, koji će biti dostupan i na web-stranicama Riječkog sportskog saveza i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije.

Manifestaciju na Korzu organizirali su Riječki sportski savez u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ, uz podršku Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram