Povežite se s nama

Vijesti

PGS: Naš predsjednik Darijo Vasilić najuspješniji je gradonačelnik u Hrvatskoj

Objavljeno

na
Danas su se PGS-ovci na konferenciji za medije pohvalili nedavno provedenim rezultatima, te kazali kako smatraju kako je predsjednik PGS-a i najuspješniji gradonačelnik u RH, a njihovo priopćenje tim povodom prenosimo u cijelosti:

– Naime, istraživanje koje je provedeno u sklopu projekta Najbolji grad u kojem su sudjelovali svi hrvatski gradovi, proglasilo je Krk prvakom u kategoriji i gospodarstva i kvalitete života, te je samim tim Krk postao ukupnim pobjednikom ovogodišnjeg izbora najboljih gradova po ocjenama Jutarnjeg lista, Gradonačelnika.hr i agencije Ipsos. 

Počasni predsjednik PGS-a Nikola Ivaniš podsjetio je na to kako je upravo predsjednik PGS-a Darijo Vasilić na kormilu grada koji godinama kontinuirano raste, osvaja priznanja i stvara zavidne rezultate koji su prepoznati diljem Hrvatske i EU, te ga takvog vidi kao najuspješnijeg gradonačelnika u Hrvatskoj. Također je kazao kako je Darijo Vasilić pravi primjer gradonačelnika koji brine i skrbi za građane i zavičaj, te bi nam svima trebao biti vodilja prema boljem standardu i kvalitetnijem življenju u Republici Hrvatskoj. 

Darijo Vasilić kazao je kako su priznanja rezultat dugogodišnjeg sustavnog rada te naveo kako je Krk po istraživanju bio u visokom plasmanu u tri kategorije a pobjedu odnio u dvije a to su u kategoriji kvaliteta života i kategoriji gospodarstvo u malim gradovima na koje je posebno ponosan jer je ista obranjena tj. osvojena drugi put uzastopno.

U 2018. i 2019. godini Krk je u tri kategorije bio u grupaciji najboljih malih gradova u Hrvatskoj a u ovoj je godini jedini u Republici Hrvatskoj pobjednik u dvije kategorije. Grad Krk s obzirom na broj stanovnika ima registrirano 420 obrtnika i 280 tvrtki pa se može kazati kako nema nezaposlenih.   Uz takvo gospodarstvo grad bilježi stalni porast broja stanovnika u zadnjih 50 godina, približno svake godine 1%, s vitalnim indeksom iznad 100.  Važno područje je ekologija, u samom vrhu Hrvatske smo po količini odvajanja otpada, više od pola javne rasvjete je na led lampama, proizvodimo električnu energiju fotopanelima, komunalne službe koriste elektrićne automobile i skutere. Trenutno sa izgradnjom kanalizacijske mreže gradimo infrastrukturu 21.stoljeća, svjetlosnu mrežu kao javnu infrastrukturu, koja će gradu Krku donijeti nove komparativne prednosti i visoku konkurentnost za gospodarstvo i stanovanje. Prosječni dohodak u Krku po stanovniku, 4. mjesto-35241 kuna, stopa siromaštva – 4. mjesto sa najmanjom stopom siromaštva od 10,5%, 0% prireza, broj obrtnika na 1000 stanovnika -5. mjesto sa 63 obrtnika, efikasnost gradske uprave, prihod po zaposlenome -1. mjesto – 3.198.202 kn, u top 3 broju visokoobrazovanih stanovnika – svaka 6,5 osoba je visoko obrazovana, u top 3 po indeksu općeg kretanja stanovništva -113,52 , u top 3 po prosječnom vitalnom indeksu -100,6 kazao je Vasilić. 

Načelnik općine Jelenje Robert Marčelja čestitao je predsjedniku PGS-a i gradonačelniku Krka na priznanju koje je dobio za izvanredan rad i provedbu brojnih projekata te kazao kako su odnosi Grada Krka i Jelenja vrlo dobri. 

-Među prvim radnim sastancima koje smo održali bili su upravo u Krku, po preuzimanju lokalne samouprave u našemu kraju, na temu transparentnosti proračuna. Naša zajednica bila je na začelju po tom pitanju i željeli smo to promijeniti. Konkretni savjeti Darija Vasilića i po pitanju transparentnosti i odavanja otpada urodili su plodom. Već dvije godine imamo peticu iz transparentnosti, a upravo jučer potpisao sam ugovor o izgradnji i opremanju reciklažnog dvorišta. Savjete i konkretne stvari primili smo i vidjeli upravo u Gradu Krku. Zaista imamo priliku učiti od najboljih, što nam svakako omogućava brže konkretiziranje projekata – kazao je  Marčelja.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram