Povežite se s nama

Vijesti

PGS: Što će biti s kukuruzom? Zašto ga Pripuz ne pokloni lovačkim društvima?

Objavljeno

na

Foto: Damir Miškulin / Vlakovi u Rijeci FB

PGS se oglasio priopćenjem za medije nakon nedavne željezničke nesreće u kojoj je rasuta ogromna količina kukuruza:

Hrvatska je javnost proteklih nekoliko dana s čuđenjem pratila katastrofalnu željezničku nesreću između Meje i Rijeke kod Škrljeva. Kompozicija s oko 1100 tona kukuruza praktički se raspala i zakrčila prugu za desetak i više dana, a onda je među stanovništvom odjeknula vijest da će razbijene i skršene vagone (popriličnu količinu starog željeza) ukloniti i zbrinuti tvrtka Cios, vlasništvo Petra Pripuza, čovjeka o kojem se svašta nagađa u medijima.

Nimalo nije problematično što spomenuta tvrtka zbrinjava željezni otpad jer joj je to i osnovna djelatnost, no zanimljivo je to – ako je istina da ta ista tvrtka prikuplja i spomenutih 1100 tona kukuruza, pa se postavlja pitanje što će biti s tom vrstom tereta? 

Za ljudsku prehranu očito nije, posebno ne nakon ovakve nesreće, ali je veliki broj lovačkih društava iskazao interes za tim kukuruzom, pa je opravdano pitati (pogotovo ako je vjerovati kuloarima) hoće li vlasnik tvrtke Cios g. Pripuz dati nalog da se prikupljeni kukuruz razdijeli lovačkim društvima za prehranu divljači u zimi koja je na pragu, kako bi time malo “popeglao”  svoj image u javnosti. 

Ako postoji takva namjera bilo bi lijepo da se takva aktivnost koordinira s Hrvatskim lovačkim savezom koji ima pregled kojim je lovačkim društvima kukuruz najpotrebniji i u kojim količinama ili će taj kukuruz indirektno završiti negdje na tržištu i poslužiti za potrebe koje je bio i namijenjen, samo na malo zaobilazni način?

Da bi se izbjegla bilo kakva nagađanja sukladno iznesenim opcijama, pozivamo tvrtku CIOS da, (ukoliko su istinita nagađanja) javno obznani što namjerava s tim kukuruzom kako bi se izbjegle sve moguće nedoumice i javnost obavijestila transparentno da kukuruz neće završiti u ljudskoj prehrani, navodi se u priopćenju.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže