Povežite se s nama

Vijesti

PGS traži 190.000 eura u riječkom proračunu za svoje amandmane

Objavljeno

na
Hoće li Primorsko goranski savez glasati za proračun Grada Rijeke za sljedeću godinu ili neće prvenstveno će ovisiti o tome hoće li vijećnička većina podržati amandmane na proračun što su danas predstavljeni na konferenciji za novinare PGS-ovih troje vijećnika: Ane Trošelj, Tee Mičić Badurina i Nikole Ivaniša kojima se na konferenciji pridružila i predsjednica riječkog ogranka stranke Nasrin Štrljić. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

PGS-ovci tako traže da u proračun uđe: kupovina kombi vozila za Centar za autizam u iznosu 40 000 eura; 30 000 eura za izradu projektne dokumentacije za bazen na Školjiću kako bi taj prostor što prije bio spašen od daljnjeg propadanja, ali i stavljen u funkciju namijenjenu potrebama građana; za zamjenu umjetne trave na igralištu Sportskog centra Zamet 80 0000 eura; 15 000 za uređenje igrališta, odnosno postavljanje umjetne trave i golova za buduće igralište ispred Osnovne škole „Nikola Tesla“ u središtu grada te, na kraju, traže i da Grad osigura dodatnih 25 000 eura za stalni postav izložbe „Torpedo- prvi na svijetu“. Potonji zahtjev obrazložio je Ivaniš rekavši da njegova stranka zahtjeva povećanje s planiranih 70 000 na 95 000 eura.

– Ovaj amandman ima za cilj povećati financijske mogućnosti obnove izložbe, ali i omogućiti daljnje popunjenje postava vađenjem trenutačno lociranih šest torpeda u Jadranskom moru. Ta izložba ne bi smjela biti uskladištena jer je to siguran korak za skupljanje prašine i zaborav. Upravo suprotno, želimo da izložba bude odmah smještena u adekvatan prostor i dostupna građanima i turistima, rekao je Ivaniš.

Tea Mičić Badurina dodala je da su tijekom godine u rebalansirani ovogodišnji proračun već uvršteni neki PGS-ovi prijedlozi: 30 000 eura u uređenje Srpskog kulturnog centra ili izrada dokumentacije za klimatizaciju i ventilaciju Gradskog kazališta lutaka u iznosu 7 000 eura. Osim toga, naglasila je, tijekom pregovora već su se uspjeli izboriti da u integralni Prijedlog proračuna za 2024. godinu budu uvrštena sredstva za uređenje prvog riječkog izletišta, onog na Preluku (50 000 eura); za omladinski pogon HNK „Rijeka“ (50 000 eura); za označavanje dvaju pješačkih prijelaza kod Osnovne škole Brajda Dolac i još jednog u ulici Pomerio; 5 000 eura za boćariju u Grpcima te 5 000 eura namijenjena Društvu naša djeca.

Ana Trošelj, PGS-ova predsjednica riječkog Gradskog vijeća, naglasila je da priprema sjednice na kojoj se glasa o proračunu, ali i o rebalansu ovogodišnjeg proračuna podrazumijeva čitav niz razgovora,

pregovora i dogovora što nije jednostavan posao, a nerijetko ga, kao pregovarač, dodatno otežava i gradonačelnik Marko Filipović. Imala je Trošelj, međutim, i potrebu reagirati na javni istup nezavisne vijećnice Ive Rinčić tijekom kojega je prekorila gradske vlasti koja je, ustvrdila je, materijale za sjednicu Vijeća vijećnicima dostavila devet dana uoči zasjedanja.

– To naprosto nije točno! Istina je da sam 15. studenog vijećnicama i vijećnicima poslala Prijedlog proračuna što mi ga je gradonačelnik dostavio dan ranije, sve u zakonskom roku. Svi su, dakle, pa i Iva Rinčić, imali sasvim dovoljno vremena proučavati Prijedlog proračuna i na svoj način pokušati doprinijeti njegovu konačnu izgledu, zaključila je Trošelj.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže