Povežite se s nama

Vijesti

PGS traži 190.000 eura u riječkom proračunu za svoje amandmane

Objavljeno

na
Hoće li Primorsko goranski savez glasati za proračun Grada Rijeke za sljedeću godinu ili neće prvenstveno će ovisiti o tome hoće li vijećnička većina podržati amandmane na proračun što su danas predstavljeni na konferenciji za novinare PGS-ovih troje vijećnika: Ane Trošelj, Tee Mičić Badurina i Nikole Ivaniša kojima se na konferenciji pridružila i predsjednica riječkog ogranka stranke Nasrin Štrljić. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

PGS-ovci tako traže da u proračun uđe: kupovina kombi vozila za Centar za autizam u iznosu 40 000 eura; 30 000 eura za izradu projektne dokumentacije za bazen na Školjiću kako bi taj prostor što prije bio spašen od daljnjeg propadanja, ali i stavljen u funkciju namijenjenu potrebama građana; za zamjenu umjetne trave na igralištu Sportskog centra Zamet 80 0000 eura; 15 000 za uređenje igrališta, odnosno postavljanje umjetne trave i golova za buduće igralište ispred Osnovne škole „Nikola Tesla“ u središtu grada te, na kraju, traže i da Grad osigura dodatnih 25 000 eura za stalni postav izložbe „Torpedo- prvi na svijetu“. Potonji zahtjev obrazložio je Ivaniš rekavši da njegova stranka zahtjeva povećanje s planiranih 70 000 na 95 000 eura.

– Ovaj amandman ima za cilj povećati financijske mogućnosti obnove izložbe, ali i omogućiti daljnje popunjenje postava vađenjem trenutačno lociranih šest torpeda u Jadranskom moru. Ta izložba ne bi smjela biti uskladištena jer je to siguran korak za skupljanje prašine i zaborav. Upravo suprotno, želimo da izložba bude odmah smještena u adekvatan prostor i dostupna građanima i turistima, rekao je Ivaniš.

Tea Mičić Badurina dodala je da su tijekom godine u rebalansirani ovogodišnji proračun već uvršteni neki PGS-ovi prijedlozi: 30 000 eura u uređenje Srpskog kulturnog centra ili izrada dokumentacije za klimatizaciju i ventilaciju Gradskog kazališta lutaka u iznosu 7 000 eura. Osim toga, naglasila je, tijekom pregovora već su se uspjeli izboriti da u integralni Prijedlog proračuna za 2024. godinu budu uvrštena sredstva za uređenje prvog riječkog izletišta, onog na Preluku (50 000 eura); za omladinski pogon HNK „Rijeka“ (50 000 eura); za označavanje dvaju pješačkih prijelaza kod Osnovne škole Brajda Dolac i još jednog u ulici Pomerio; 5 000 eura za boćariju u Grpcima te 5 000 eura namijenjena Društvu naša djeca.

Ana Trošelj, PGS-ova predsjednica riječkog Gradskog vijeća, naglasila je da priprema sjednice na kojoj se glasa o proračunu, ali i o rebalansu ovogodišnjeg proračuna podrazumijeva čitav niz razgovora,

pregovora i dogovora što nije jednostavan posao, a nerijetko ga, kao pregovarač, dodatno otežava i gradonačelnik Marko Filipović. Imala je Trošelj, međutim, i potrebu reagirati na javni istup nezavisne vijećnice Ive Rinčić tijekom kojega je prekorila gradske vlasti koja je, ustvrdila je, materijale za sjednicu Vijeća vijećnicima dostavila devet dana uoči zasjedanja.

– To naprosto nije točno! Istina je da sam 15. studenog vijećnicama i vijećnicima poslala Prijedlog proračuna što mi ga je gradonačelnik dostavio dan ranije, sve u zakonskom roku. Svi su, dakle, pa i Iva Rinčić, imali sasvim dovoljno vremena proučavati Prijedlog proračuna i na svoj način pokušati doprinijeti njegovu konačnu izgledu, zaključila je Trošelj.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže