Povežite se s nama

Vijesti

PGS: Ukidanjem naplate Krčkog mosta pravda je napokon realizirana

Objavljeno

na
U Primorsko goranskom savezu (PGS) jučerašnju odluku Vlade RH o ukidanju mostarine na Krčkom mostu za koju se ista stranka zalaže već godinama, dočekana je s velikim oduševljenjem. U više navrata slale su se tužbe (Ustavni sud, Visoki upravni sud) i apeli za ukidanje mostarine najvišim institucijama, Vladi, odborima te su PGSovci vodili upravne i ustavne bitke. Organizirali su se i prosvjedi međutim do sada nije bilo sluha za besplatan put prema otoku Krku, podsjećaju iz PGS-a u svom priopćenju.

Otok Krk je do sada bio jedini otok u Hrvatskoj na kojem se naplaćivala mostarina, a poseban aspekt cijele priče leži u činjenici kako je realizacija mosta odavno otplaćena 1990. godine.

Važno je naglasiti kako je predsjednik stranke Darijo Vasilić, ujedno dugogodišnji gradonačelnik Grada Krka i najdugovječniji gradonačelnik u RH, još za vrijeme svog saborskog mandata 2001. godine bio inicijator za ukidanje mostarine za otočane koje je i realizirano.

Dugogodišnja želja, borba i pravda napokon je sada i realizirana, trud se isplatio na ponos svih stanovnika Primorsko-goranske županije, ali i drugih, napočinju PGS-ovci.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram