Povežite se s nama

Vijesti

PGS uputio ministru Butkoviću posljednje upozorenje zbog naplate Krčkog mosta

Objavljeno

na


Borba PGS-a za ukidanje naplate cestarine na Krčkom mostu se nastavlja, a tim povodom održali su i konferenciju za medije nakon koje njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“U siječnju ove godine pokrenuli smo incijativu za prestanak naplate mostarine. Zahtjev je upućen Vladi RH i Ministarstvu prometa i infrastrukture. Dosad nije stigao nikakav odgovor. Nakon inicijalnih uvjeravanja od strane ministra Butkovića kako postoje realni uvjeti za ukidanje mostarine, te obećanja o službenom očitovanju do kraja godine, od ministra i Vlade RH ni traga ni glasa. Čim su mediji svoja svjetla reflektora usmjerili u drugim pravcima, naglo je oslabio i interes ministra za rješavanje problema. Neosporna je činjenica da su stanovnici PGŽ diskriminirani u odnosu na druge stanovnike RH. Most je u potpunosti isplaćen 1990. godine! Jedini je most u Hrvatskoj koji se naplaćuje! 

Kako bi dodatno senzibilizirali javnost postavili smo jumbo plakate s jasnom porukom ministru Butkoviću – STOP NAPLATI! Kako smo i najavili, ukoliko Vlada RH ne odustane od naplate Krčkog mosta, tijekom siječnja 2019. godine podnijeti ćemo ustavnu tužbu.

Da podsjetimo, za vrijeme obnašanja saborskog mandata predsjednik PGS-a Darijo Vasilić pokrenuo je incijativu temeljem koje je ukinuta mostarina za sve otočane. Zahvaljujući tome barem domicilno stanovništvo ima besplatan prijelaz. S obzirom da dobavljači nemaju tu pogodnost život na otoku Krku je nepotrebno skuplji. Smatramo da bi ukidanje cestarine na Krčkom mostu dodatno doprinijelo većoj dinamici u gospodarstvu, protočnosti prometa, demografskoj obnovi i kvaliteti života za stanovnike Primorsko goranske županije!

Stoga se nameće pitanje: „Zašto mostarina još uvijek nije ukinuta?!“ Jedino objašnjenje je što nismo u izbornoj godini!”, poručuje PGS.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

07.12.2023.
8.12.2023. u vremenskom trajanju od 7:00 sati do 16:00 sati izvodit će se radovi na sanaciji kolnika u Ulici Vrlije kč.br 3 i 5, odnosno (od raskrižja Glavanićeva ulica – Vrlije – Put Bože Felkera do raskrižja Vrlije – Ulica Slavka Krautzeka). Vozila će moći prometovati Ulicom Put Bože Felkera prema Trgu Viktora Bubnja.

Fiuman Plus

Društvene mreže