Povežite se s nama

Vijesti

PGŽ i Pravni fakultet potpisali sporazum o suradnji

Objavljeno

na
Na Pravnom fakultetu u Rijeci, pred studentima i profesorima, župan Zlatko Komadina i dekanica prof. dr. sc. Vesna Crnić-Grotić potpisali su Sporazum o suradnji Primorsko-goranske županije i Pravnog fakulteta u Rijeci. Zaključenje ovog Sporazuma samo je nastavak dobre suradnje, koja je ovim putem i formalizirana.

„Nema političkog ili upravnog sustava u koji nije uključeno pravo,“ istaknuo je župan Komadina. Također, podsjetio je da su mnogi njegovi najbliži suradnici studirali upravo na Pravnom fakultetu.

„Želim Vam svima uspješno studiranje i što bolje zaposlenje,“ poručio je župan studentima.

„Nadam se da će ovaj Sporazum dugoročno biti na korist i naših studenata i nastavnika, ali i na korist zaposlenika Primorsko-goranske županije,“ rekla je dekanica Crnić-Grotić te dodala da je ovaj događaj nastavak obilježavanja 45 godina pravnog studija u Rijeci.

U okviru navedene suradnje posebna pozornost posvetit će se stručnom usavršavaju studenata Fakulteta kroz aktivnosti studentske prakse te provedbi programa edukacije službenika Županije.

Županija i Pravni fakultet podupirat će razvoj izravne suradnje kroz različite aktivnosti, a osobito kroz povezivanje znanosti i prakse, održavanje zajedničkih edukacija, održavanje studentske prakse, provođenje zajedničkog istraživanja, razmjenu dobre prakse, integrirano rješavanje praktično-teorijskih problema, unaprjeđenje normativnih okvira te zajedničke ekspertize.

Studentska praksa obavljat će se besplatno, a obavljanje prakse Županija može organizirati i u ustanovama kojih je osnivač. Praksa je planirana na način da se studentima omogući boravak u upravnim tijelima Županije pod stručnim vodstvom za to zaduženih službenika.

Osim prakse studenta, ova suradnja predviđa i predavanja na Pravnom fakultetu od strane službenika upravnih tijela Županije, tako da na Pravnom fakultetu već predaju službenici, Ermina Duraj na Klinici za Europsko pravo i Robert Urek na Klinici za javno pravo.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram