Povežite se s namaU zgradi Trsatske čitaonice održana je 20. dodjela plaketa za nagradu “100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica” i prezentacija novog izdanja knjige “100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi specijaliteti – vodič za 2015./2016. godinu”.

Projektom se ističe i potiče kvaliteta i potencijal gastronomije te je u 20 godina postojanja projekta dodijeljeno ukupno 433 oznaka 100 vodećih hrvatskih restorana. Ove godine po prvi puta izdana je i knjiga na engleskom jeziku, a izbor 100 vodećih restorana proveden je u tri kruga. Ukupno se natjecalo oko 2400 restorana, a 100 najboljih danas je dobilo priznanja.

Među brojnim gastronomima  nazočnima su se obratili predstavnici Ministarstva turizma, TZ Kvarnera, TZ Grada Rijeke te u ime Primorsko-goranske županije koja je ujedno dobila i priznanje kao jedan od pokrovitelja pročelnik Ureda županije Goran Petrc.

Primorsko-goranska županija je na listi 100 vodećih prisutna s 19 restorana, što je najviše od svih županija u Hrvatskoj.

Projekt 100 vodećih hrvatskih restorana začetnik je projekta www.gastronaut.hr i Kluba gastronaut. Portal prati vijesti iz gastronomije i enologije te gastronomske teme.