Povežite se s nama

Vijesti

PGŽ izdvaja 300.000 eura iz proračuna za kupnju mobilnog mamografa

Objavljeno

na

IlustracijaDonijeta je odluka o rasporeda proračunskih sredstava u ukupnom iznosu od 300.000,00 eura Domu zdravlja Primorsko-goranske županije u svrhu nabavke mobilnog mamografa kako bi se povećala dostupnost specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite na području PGŽ-a. Mobilni mamograf podrazumijeva vozilo koje je u potpunosti uređeno za prijem i mamografsko snimanje, ima svu potrebnu opremu, te je opremljeno u skladu s europskim standardima.

Kod mobilne mamografije snimanje se odvija u vozilu koje svojim uređenjem i funkcionalnošću zadovoljava sve standarde za mamografsko snimanje, a potom se svi materijali šalju liječnicima specijalistima radiologije na dvostruko očitavanje.

Mobilni mamograf je previđen za korištenje na lokalitetima kojima gravitiraju sve osiguranice osim za lokalitet Grada Rijeke. Udio ženskog stanovništva na ovim područjima je 51.946, dok je udio starijih od 36 godina 36.362.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

12.05.2023.
Obavještavamo korisnike parkirališta u Ulici Senjsko pristanište da će u nedjelju, 14. svibnja 2023. godine od 07 do 18 sati na snazi biti privremena zabrana parkiranja, na istočnom dijelu parkirališta uz ogradu i na kružnom toku na spoju s Demetrovom ulicom, zbog prolaza autobusa radi transfera putnika s kruzera. Vozila zatečena na navedenoj lokaciji premjestiti će specijalno vozilo “pauk”.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram