Povežite se s namaPrimorsko-goranska županija nastavlja sa stipendijama za studente deficitarnih zanimanja. Ove je godine za tu namjenu u proračunu PGŽ osigurano ukupno 360.000 kuna.

Ugovore o dodjeli stipendija sa studentima je potpisao župan Zlatko Komadina u prisustvu pročelnice Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edite Stilin i savjetnice za programe odgoja i obrazovanja Branke Dekanić.

Župan Zlatko Komadina izrazio je zadovoljstvo što na popisu stipendiranih studenata vidi zanimanja kao što su kemičari i farmaceuti. “Naši mladi trebali bi gledati upravo ova zanimanja jer to jamči da ćete se zaposliti, a svrha studiranja je da nađete posao”, poručio je župan.

Od akademske 1994./1995. godine do danas, Primorsko-goranska županija je osigurala stipendije za 282 studenata deficitarnih zanimanja u ukupnom iznosu od oko sedam milijuna kuna. Za tekuću 2016./2017. godinu sufinancira stipendije 23 studenata koji se već nalaze u sustavu stipendiranja i koji su ostvarili uvjete za nastavak primanja stipendije. Također, ove je godine temeljem javnog natječaja odabrano 13 dodatnih županijskih stipendista.

Tisuću kuna stipendije mjesečno, u razdoblju od 1. listopada 2016. do 31. srpnja 2017. godine dobivat će sljedeći studenti:
Mihovil Tomašić, student II. godine diplomskog studija BRODOGRADNJE
Anja Pintar, studentica II. godine diplomskog studija KEMIJE
Mia Mešter, studentica III. godine studija LOGOPEDIJE
Filip Radan, student III. godine studija GEOGRAFIJE
Kristina Jurčić, studentica IV. godine studija GEOGRAFIJE
Anamarija Marinov, studentica II. godine preddiplomskog studija KEMIJE
Barbara Pavlović, studentica I. godine preddiplomskog studija KEMIJE
Nikolina Nascimento Mrakovčić, studentica III. godine preddiplomskog studija KEMIJE
Igor Knapić, student I. godine diplomskog studija BRODOGRADNJE
Anđelo Skorup, student I. godine studija FARMACIJE
Antonela Šimić, studentica II. godine studija FARMACIJE
Vana Knežević, studentica I. godine studija SOCIJALNOG RADA
Marko Lušić, student I. godine preddiplomskog studija BIOLOGIJE