Povežite se s nama

Vijesti

PGŽ nastavlja s financiranjem pomoćnika u nastavi te aktivnostima za djecu i mlade

Objavljeno

na


Zamjenik župana Petar Mamula na redovitom press kolegiju izvijestio je o točkama s prošlotjednog Kolegija župana na kojem je donesena raspodjela sredstava za realizaciju aktivnosti usmjerenih na unaprjeđenje položaja djece u lokalnoj zajednici, posebno u Gorskom kotaru.

Osim raspodjele sredstava Savezu društava „Naša djeca“, prvenstveno u Gorskom kotaru za organizaciju aktivnosti za djecu i mlade, Odlukom župana sufinancirat će se i Uredi za mlade u 2020. godini u iznosu od 359 tisuća kuna u pet jedinica lokalne samouprave. Za opremanje prostora društvenog doma za mlade u Mrkoplju izdvojit će se 50 tisuća kuna, za adaptaciju prostora društvenog doma za mlade u Delnicama 90 tisuća kuna, za adaptaciju i opremanje prostora informativno-edukacijskog punkta za djecu i mlade u općini Viškovo 89 tisuća kuna, za opremanje prostora društvenog doma za mlade u Klani 50 tisuća kuna te za adaptaciju prostora društvenog doma za mlade u Brod Moravicama 80 tisuća kuna.

Zamjenik Mamula istaknuo je kako Primorsko-goranska županija i ove godine nastavlja s aktivnostima financiranja pomoćnika u nastavi za koje je izdvojeno 14.677.783 milijuna kuna za razdoblje od 4 godine. „Primorsko-goranskoj županiji dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu 10.000.000,00 kuna kroz 4 godine, dok će Županija iz svog Proračuna izdvojiti 4.677.783,20 kuna. Taj je iznos namijenjen za 87 učenika s teškoćama u razvoju i 80 pomoćnika u nastavi“, zaključio je Mamula.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram