Povežite se s namaNa današnjoj konferenciji za medije župan Zlatko Komadina komentirao je Dan pobjede nad fašizmom i izvijestio o natječajima udruga civilnog društva te promjenama u srednjem školstvu.

Dan pobjede nad fašizmom župan je okarakterizirao datumom kojeg se uvijek trebamo sjećati i iznova ga spominjati jer se danas često relativizira taj doseg građana Europe.

“Svi koji su sudjelovali u toj borbi doprinijeli su današnjoj vladavini zakona i vrijednosti demokracije u svijetu, dok u Hrvatskoj pojedini političari izjednačavaju fašizam i antifašizam, što ne može biti isto. “Hrvatske u ovim granicama ne bi bilo da nije bilo partizana”, poručio je župan.

Komadina je također čestitao maturantima što su završili svoje obrazovanje i kreću u samostalni život, a dali su velik doprinos akciji dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj je sudjelovalo više od 250 učenika.

Prošli tjedan bio je obavljen jedan od niza natječaja za dodjelu sredstava udrugama civilnog društva za razne manifestacije na razini županije. Natječajem na kojeg se prijavilo 56 udruga, a odobreno je 64 programa, raspodijelit će se oko 500.000 kuna.

Također su izmijenjeni statuti većine strukovnih srednjih škola kako bi maturanti koji završe trogodišnje obrazovanje ako žele mogli nastaviti obrazovanje dodatnih godinu dana, uz polaganje razlikovnih ispita. Time bi dobili četverogodišnje zvanje.