Povežite se s nama

Vijesti

Županijski stožer pokreće interaktivnu kartu s detaljnim informacijama o širenju koronavirusa

Objavljeno

na


Hrvatska u posljednje vrijeme bilježi sve veće brojeve novozaraženih koronavirusom, a iznimka, nažalost, nije ni Primorsko – goranska županija. Situacija u našoj regiji nije kritična, ali činjenica je da i kod nas sve više raste broj oboljelih, a u nekim općinama i u gradovima sad ih već ima značajniji broj.

Upravo kako bi javnost bila pravovremeno i potpuno informirana o aktualnoj situaciji na području svoje općine ili grada, Stožer civilne zaštite u PGŽ će tijekom utorka pokrenuti interaktivni web servis na kojoj će se putem karte moći doznati svi detaljni podatci koji će se svakodneno osvježavati. Trenutno javnosti nije poznato stanje u pojedinim sredinama, dok ima i onih koji svakodnevno izvještavaju svoje stanovnike.

Osim što će se svakog dana objavljivati broj novozaraženih osoba po svakoj općini i gradu na području PGŽ, također će se pratiti i 14-dnevna incidencija za svaku jedinicu lokalne saouprave kroz četiri kategorije po uzoru na ECDC.

Ovime Županijski stožer razinu transparentnosti po pitanju koronavirusa nedvojbeno diže na još višu razinu te će po tome zasigurno predvoditi u Hrvatskoj.

“Cilj je da građani, gospodarstvo i mediji svaki dan imaju ažurirane podatke za svaki grad i općinu u županiji, točne brojeve na osnovu koji mogu imati jasnu epidemiološku situaciju u svom mjestu. Siguran sam da će to biti još jedan alat više svima nama u periodu izazova koji su ispred svih nas”, rekao je načelnik Županijskog stožera, Marko Boras Mandić.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram