Povežite se s nama

Vijesti

PGŽ sudjeluje u programu mapiranja industrijske baštine, cilj je prenamjena napuštenih objekata

Objavljeno

naPredstavnici UO za kulturu PGŽ u talijanskom gradu Castello di Godego sudjeluju na sastanku partnera u EU projektu REFREsh. Projekt je financiran iz programa transnacionalne suradnje INTERREG Središnja Europa 2014. – 2020. U projektu sudjeluje 10 projektnih partnera iz pet država, na čelu s vodećim partnerom – regionalnom razvojnom agencijom Aufbauwerk Region iz Leipziga.

Projekt je započeo u srpnju 2017. godine, a provedba se planira do sredine 2020. godine. Ukupna vrijednost projekta je 2.152.612,50 eura, od čega je udio PGŽ 199.425,00 eura. Glavne aktivnosti Primorsko-goranske županije u projektu REFREsh su mapiranje industrijske baštine na području Županije i izrada dokumentacije s ciljem prenamjene napuštenih objekata, a tijekom sastanka partneri su prezentirali dosad realizirane aktivnosti te su razrađene aktivnosti koje predstoje do kraja projekta.

Uz Primorsko-goransku županiju, hrvatski partner na projektu je i Općina Lokve, dok su preostali partneri Regionalna razvojna agencija Aufbauwerk Region, Leipzig GmbH, SAXONIA – kompanija za razvoj i upravljanje, Gospodarska komora regije Pečuh-Baranja, Grad Komló, Institut za zaštitu kulturne baštine Slovenije, Općina Piran, Venecijanski klaster za baštinu i Općina Castello di Godego.

Svrha projekta REFREsh je revitalizacija stare industrijske baštine s ciljem prenamjene iste u društveno korisne objekte, a za potrebe kreativnih i kulturnih industrija. Cilj projekta je razviti strategije i proces suradnje kreativnih, trgovinskih, poslovnih i uslužnih djelatnosti. Integracijom kreativnog sektora u postojeće trgovačke i uslužne djelatnosti izbjeći će se jednolični razvoj u ruralnom području.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram