Povežite se s nama

Fiuman Plus

Phillip Danko Kleva: U Rijeci će biti sve gore i tužnije, selim se natrag u New York

Objavljeno

na
Riječanin Phillip Danko Kleva na društvenim mrežama često komentira stanje u našem gradu, a ovih dana sudjelovao je i u promociji nove hudice “Krepat ma ne molat” koju prozvode Lokalpatrioti Rijeka, a mnogima je poznat po tituli Mistera turizma svijeta osvojenoj 2005. godine

Tim povodom u intervjuu, osim što je otkrio brojne zanimljivosti iz svog života, nije skrivao razočaranje stanjem u Rijeci i Hrvatskoj te je otkrio kako uskoro ponovno napušta naše krajeve.

Vrlo ste kritični u zadnje vrijeme, prema aktualnom stanju u kojem se nalazi naša država i naš grad? Što vam to točno smeta?

“Ja sam jedan od onih sretnika koji ne ovise o nikome, nego samo o sebi samom. Nikada nisam bio član ni jedne stranke ni partije, i hvala Svemiru što se nikome ne moram ulizivati niti trpiti ikoga ako ne želim. To je danas ogromna sreća, zapravo. Poznajem mnoge divne ljude koji ne žele biti uhljebi i ne žele obavljati nečasne poslove, ali upravo oni najviše pate jer moraju šutjeti i raditi s zlom. Nažalost, svi živimo od novca; materijalizam je sve izraženiji i vodi nas kao civilizaciju ravno u propast.

Što se tiče same Rijeke i Hrvatske, smetaju me mnoge stvari. Tonemo u raljama nepotizma, neodgovornosti i nestručnosti jer su postavljeni raznorazni uhljebi na pozicijama na kojima nikako ne bi trebali biti. Smeta me velika doza primitivizma koja vlada među nama. Smeta me nezainteresiranost, posebno među mlađim generacijama, i ograničenost u glavama ljudi. Najviše me smetaju korumpirani političari koji uništavaju sve pred sobom. Država i Grad su nam na koljenima, a situacija je više nego zabrinjavajuća, razočaravajuća, teška i za mene izrazito tužna i poražavajuća. Prave brojke i statistika ne lažu.

Ovaj predivan moj rodni Grad i ova prekrasna zemlja zaslužuju puno, puno više i bolje jer imamo ogroman potencijal. Nažalost, nemam dobre ni lijepe prognoze za budućnost ovog Grada i ove zemlje. Bit će sve samo gore i tužnije. Volio bih da je puno toga drugačije.

Zato i odlazim natrag u SAD jer jednostavno previše me boli biti ovdje i gledati sve ovo. Ja sam uistinu veliki lokalpatriot i pravi domoljub, ne onaj s rukom na srcu.”

Živjeli ste dugo u SAD-u? Što vam se najviše sviđa u američkom načinu života?

“Proveo sam više vremena u Americi nego u Hrvatskoj i uskoro se selim natrag u New York. Jednostavno, teško mi je prilagoditi se ovdje. Prezirem lopovluk, nepoštenje, nefer igru i nikako ne podržavam mito, korupciju i kriminal. Naša zemlja je slika svega onoga što ja mrzim i ne odobravam.

Ova sredina mi je premalena i guši me. Želim više u životu, želim ostaviti neki trag i želim doprinijeti zajednici. Amerika je kao da ste došli na neki drugi planet. Volim otvorenost i opuštenost Amerikanaca. U Americi zaista postoji ogroman izbor svega; točno birate kako želite živjeti. Svi gledaju svoja posla i svatko živi svoj život. “Tuđe ne diram, svoje ne dam!” To je taj moto!”

Razlika u mentalitetu između američkog i hrvatskog?

“Moja prabaka iz Kostrene, Danka, po kojoj sam dobio ime, uvijek je govorila: “Mi bismo Hrvati unakazili Ameriku u 24 sata,” i to je istina.

Amerikanci su divni ljudi; nisu ljubomorni ni zavidni, vole pomoći, susretljivi su i jako dragi i otvoreni”, istaknuo je u intervjuu za Lokalpatriote Rijeka.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže