Povežite se s nama

Sport

Picigin Fest Baška i ove godine očarao publiku

Objavljeno

na
U subotu je na popularnoj bašćanskoj Veloj plaži održano 12. izdanje Picigin Festa Baška. Picigin Fest Baška je i ove godine obilježio velik interes natjecatelja, a prijavilo se čak 15 ekipa. Natjecatelji su stizali s cijelog Kvarnera, a jedna ekipa doputovala je iz Italije pa je tako ovogodišnje izdanje dobilo i međunarodni karakter.

Natjecatelji su se borili da pokažu svoje vještine te očaraju stručni žiri i brojnu publiku. Picigin zahtijeva od igrača izgrađenu tehniku udarca rukama, naročit refleks i odraz, maštovitost poteza, brzinu, akrobatski skok na sve strane, osjećaj prostora i preciznost. Nakon dva kruga napetog natjecanja pobjedu je odnijela lokalna ekipa Genijalni udovi, a titulu najboljeg igrača odnio je Miheal Korpar, član medulinske ekipe Twingo.

„Izuzetno nam je drago da svake godine imamo sve više natjecatelja te da Picigin Fest Baška postaje prepoznatljivo događanje i izvan otoka Krka. Baška je savršena destinacija za ovakvo natjecanje, a spoj ljeta, mora, sporta i zabave dobitna je kombinacija što potvrđuju i brojni sudionici i gledatelji.“, izjavili su organizatori iz Sportskog društva Vihor.

Brojne ekipe vraćaju se u Bašku iz godine u godinu. „Ovo nam je već treći put da se natječemo na Picigin Festu. Svake godine ekipe su sve bolje, a natjecanje napetije. Vratit ćemo se sigurno i dogodine jer je atmosfera odlična. Skupljamo majice od svake godine i ne mislimo stati.“, rekao je jedan od finalista jučerašnjeg natjecanja. Ovogodišnji vizual radila je Hana Tintor, ilustratorica, autorica i animatorica kratkih animiranih filmova koja je diplomirala vizualne komunikacije na Studiju dizajna u Zagrebu, a zatim i ilustraciju u Cambridge School of Art.

Odličnu atmosferu osigurao je poznati zagrebački DJ i producent Sonic Sandro, idejni začetni projekta Glazbena kuhinja. Najbolje ekipe i igrači osvojili su vrijedne nagrade koje su osigurali brojni lokalni partneri, a slavlje se nastavilo do kasno u noć.

Picigin Fest Baška organizira Sportsko društvo Vihor uz podršku Turističke zajednice Baška, Hotela Dobrovit i brojnih sponzora, a održava se već 12 godina na Veloj plaži. Picigin je hrvatski amaterski sport koji se igra loptom na pješčanoj plaži, u plićaku. Igraju ga ljudi svih životnih dobi te je zaštićeno kulturno dobro Republike Hrvatske.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

28.02.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa (Jelačićev trg 3) dana 02.i 04.03.2024. godine iznimno raditi od 6:30 do 13 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produljivati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže