Povežite se s nama

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 16 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže i jedna lakše ozlijeđena.U isto vrijeme zabilježeno je i počinjenje 374 prometnih prekršaja, a najviše onih koji se odnose na prekoračenje brzine – 51 prekršaja, zatim slijedi 50 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 37 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 36 prekršaja korištenja mobitela u vožnji te 200 ostalih prekršaja.

Prekršaji brzine se odnose na prekoračenja dopuštene brzine u rasponu od 10 do 35 km od propisanih, a što se tiče vožnje pod utjecajem alkohola izdvajamo 45-godišnjeg vozača kojega je u subotu, 21. siječnja oko 23.15 sati policija zatekla na području Permana dok je upravljao osobnim vozilom marke Peugeot pod utjecajem alkohola od 2,72 g/kg. Zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, zadržan je u službenim prostorijama policije.

Na području Krka je u nedjelju, 22, siječnja, oko 1 sat, zatečen i 28-godišnjak koji je upravljao teretnim vozilom marke Mercedes te pokušao izbjeći policijsku kontrolu. Nakon što ga je policija zaustavila, utvrdilo se kako uz alkohol u koncentraciji od 1.36 g/kg, vozilom upravlja i bez vozačke dozvole. Zbog počinjenih prekršaja, sankcioniran je kao i drugi počinitelji prometnih prekršaja prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Kako bi se smanjio broj nesreća i prekršaja u prometu, policija poziva sve sudionike u prometu, poglavito vozače, da se pridržavaju svih prometnih propisa i pravila.