Povežite se s nama

Crna kronika

Pijani mladi vozač bez dozvole u centru Rijeke prošao kroz crveno

Objavljeno

na

IlustracijaTijekom jučerašnjeg dana na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske policija je prilikom redovne kontrole prometa evidentirala veći broj počinjenja prometnih prekršaja. Izdvajamo one prekršaje koji se odnose na vožnju pod utjecajem alkohola.

Poslije pola noći u središtu Rijeke zatečen je 23-godišnji vozač osobnog vozila marke Volkswagen, riječkih registarskih oznaka. Pripadnici interventne policije  zaustavili su ga u ulici Pomerio, gdje je prošao na znak crvenog svjetla na semaforu, a prethodno se nije zaustavio na njihove znakove za zaustavljanje koje su mu davali na križanju ulica Ivana Grohovca i Žrtava fašizma. Vozilom  je upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,06 g/kg, bez  vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja i ugrožavanja prometa, zadržan je u službenim prostorijama policije.

Zbog počinjenja istog prekršaja, oko 4 sata je u Moravicama priveden 21-godišnji vozač osobnog vozila marke Daihatsu, delničkih registarskih oznaka. Vozilom je upravljao pod utjecajem alkohola od 1,47 g/kg i bez položenog vozačkog ispita. U isto vrijeme je u Donjoj Dobri kod Brod Moravica 31-godišnjak u osobnom vozilu marke Golf, delničkih registarskih oznaka, izazvao lakšu prometnu nesreću.  Premda vidno alkoholiziran, odbio je alkotestiranje, stoga je zbog počinjenih prekršaja priveden u prostorije policije.

Prometna policija je pak oko 14 sati na riječkoj zaobilaznici zatekla  45-godišnjeg vozača koji je upravljao teretnim vozilom marke Mercedes, zagrebačkih registarskih oznaka, pri koncentraciji alkohola od 2,05 g/kg. On je krećući se iz  smjera Orehovice u smjeru Rujevice udario ogledalom vozila u zid Tunela Katarina te je nastavio vožnju bez zaustavljanja. Isključen je iz  prometa i priveden u policijske prostorije, kao i 64-godišnji vozač kojega je policija noćas oko 2 sata zaustavila na području Čavli, a koji je pod utjecajem alkohola od 2,10 g/kg upravljao osobnim vozilom marke Fiat, riječkih registarskih oznaka.

Svi spomenuti počinitelji prometnih prekršaja sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno, prema Prekršajnom zakonu.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže