Povežite se s nama

Crna kronika

Pijani vozač bježao policiji na Krku, a onda odbio testiranje na drogu

Objavljeno

na
Proteklog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor u prometu te je pri tome evidentiran 221 prometni prekršaj.

Od tog broja 54 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine, 44 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 13 je prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, kao i osam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Osim navedenih, zabilježena su i tri prekršaja upravljanja prije stjecanja prava , dva s tehničkim neispravnim ili neregistriranim vozilom te  97 ostalih prekršaja.

Najveća brzina od 173 km/h evidentirana je u nedjelju, 2. srpnja u 10.50 sati na autocesti A6 kod čvora Vrbovsko. Radarskim uređajem očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo, riječkih registracijskih oznaka, kretalo na dionici ceste prema Zagrebu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h.

U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa   potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između 48 alkotestiranih vozača, osam je bilo pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija od 1,46 g/kg evidentirana je u Rijeci, 32-godišnjem hrvatskom državljaninu. Policijski službenici I. policijske postaje Rijeke su 32-godišnjaka jučer, 2. srpnja, pola sata poslije polnoći zatekli u Vukovarskoj ulici kada je pod utjecajem alkohola upravljao osobnim vozilom, riječkih registarskih oznaka.
Zbog počinjenih prekršaja sankcioniran je u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama novčanom kaznom od 730 eura i oduzimanjem vozačke dozvole na rok od dva mjeseca .
Ostale koncentracije alkohola su u rasponu između 1,01 do 1,50 g/kg zabilježene kod pet vozača, dvoje ih je bilo u kategoriji do 0,50 g/kg i jedan između 0,51 i 1,0 g/kg.

Osim navedenog, jučer su ujutro, oko 4.15 sati u Puntu na otoku Krku, policijski službenici zaustavili osobno vozilo, riječkih registarskih oznaka, međutim, vozač je ignorirao znakove policije te je nastavi vožnju povećanom brzinom u smjeru Krka. Nakon nekoliko minuta policija ga je sustigla i provjerom utvrdila da je riječ o 25-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je upravljao vozilom pri utjecaju alkohola od 1,06 promila. Pri tome je odbio testiranje na droge i alkohol u zdravstvenoj ustanovi radi provedbe analize.

U vozilu je zatečen i 26-godišnji suvozač, također hrvatski državljanin kod kojega je pronađeno nekoliko grama droge amfetamin. Obojica su privedena na postupanje u Policijsku postaju Krk  i po završetku je protiv 25-godišnjeg vozača podnesen optužni prijedlog kojim mu je predložena novčana kazna od najmanje 2370 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom na rok od 12 mjeseci sukladno važećim zakonskim propisima.
Suvozač je pak prekršajno sankcioniran prema odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirano je i 29 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe smrtno stradale, pet teško, a devet ih je lakše ozlijeđeno.

I ovim putem pozivamo sve vozače na maksimalan oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, a osobito onih s najtežim posljedicama.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

28.02.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa (Jelačićev trg 3) dana 02.i 04.03.2024. godine iznimno raditi od 6:30 do 13 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produljivati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže