Povežite se s namaNa prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske tijekom proteklog vikenda dogodilo se 25 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Što se tiče prometnih prekršaja, izdvajamo 55-godišnjeg vozača teretnog vozila marke Iveco, zagrebačkih registarskih oznaka, koji je u subotu, 18. ožujka oko 1 sat, na području Čavli pokušao izbjeći policijsku kontrolu te je vozilom zaobišao policijske službenike i nastavio voziti u pravcu mjesta Buzdohanj gdje je naknadno zaustavljen. Budući da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola, a odbio je alkotestiranje, priveden je u službene policijske prostorije na postupanje.  U Delnicama je nekoliko sati prije također priveden 29-godišnji vozač Peugeota pod utjecajem alkohola koji je odbio alkotestiranje. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osim počinjenja spomenutog prekršaja remetio javni red i mir pa je sankcioniran i prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U vožnji pod utjecajem alkohola u Delnicama je zatečen i 25-godišnji vozač, koji je upravljao osobnim vozilom marke VW Golf  pod utjecajem alkohola od 1,12 g/kg, dok u Malinskoj na Krku 30-godišnji vozač osobnog vozila marke Mercedes pri koncentraciji alkohola od 1,01 g/kg. U blizini Jadranova zatečena je pak 66-godišnja vozačica osobnog vozila marke Fiat koja kod sebe, kao ni njezine suvozačice, nije imala nikakve dokumente. Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su sukladno  Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, odnosno, prema odredbama Zakona o osobnoj iskaznici.

I ovom prilikom pozivamo vozače na povećani oprez u prometu i poštivanje prometnih propisa u cilju smanjenja prometnih nesreća te opće sigurnosti svih sudionika u prometu.