Povežite se s nama

Crna kronika

Pijani vozač s 2,16 promila zabio se u ogradu na Kantridi

Objavljeno

naNa prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog  tjedna dogodile su se 42 prometne nesreće, od kojih su tri bile teže, a 39 ih je bilo lakših.

U ovim prometnim nesrećama jedna je osoba smrtno stradala. Teže su ozlijeđene dvije, a lakše su ozlijeđene tri osobe. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 387.900 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovao je jedan pješak, tri strana državljanina i šest alkoholiziranih vozača.

Alkotestirano je 297 vozača, od kojih je kod njih 36 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, kod jednog do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači), a dva vozača su odbila provjeru alkoholiziranosti. Najviše alkoholiziranih vozača, njih  20, bilo je u dobi iznad 35. godine života, 11 ih je bilo u dobi između  25. i 35. godina života, a osam ih je bilo u dobi između 18. i 25. godina.

Najveća koncentracija alkohola kod sudionika prometnih nesreća izmjerena je 39-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine. Spomenuti je u noći 31. svibnja  na području Kantride u Rijeci upravljajući osobnim vozilom marke Volkswagen, pulskih registracijskih oznaka, prouzročio prometnu nesreću udarivši vozilom u metalnu ogradu. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,16 g/kg te je protiv njega podnijet optužni prijedlog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram