Povežite se s nama

Sport

Pioniri Rijeke poraženi u Kupu, Istra slavila nakon jedanaesteraca

Objavljeno

na
Stariji pioniri Rijeke okončali su nastup u Kupu Hrvatske porazom od Istre 1961 u finalu županijske faze Kupa Hrvatske nakon izvođena jedanaesteraca 3:4 (1:1-11m) i pravo trilera koji se odigrao na stadionu Robert Komen.

U zadnjoj seriji penala odgovornost u redovima Istre 1961 preuzeo je vratar Carlo Jurak poentiravši s bijele točke za konačnu pobjedu gostiju iskupivši se za katastrofalnu pogrešku koja je Rijeci donijela vodeći gol i na kraju zamalo pobjedu.

Naime, Istra 1961, trenutno vodeća momčad u Prvoj HNL, nametnula je ritam od početka utakmice, a Rijeka se uglavnom branila čekajući svoju priliku iz kontre.

Istra je utakmicu otvorila dvama udarcima Žikovića s ruba kaznenog prostora koji nisu bili prijetnja za vrata Rijeke. U osmoj minuti nakon sjajnog prodora i udarca Cukona na mjestu je bio vratar Mišković.

U 10. minuti, u otvaranju napada, zadnja linija obrane Istre 1961 vratila je loptu vrataru Juraku koji je pokušao odigrati paralelnu loptu koju je u konačnici poslao u vlastitu mrežu – 1:0.

Istra je uzvratila udarcem glavom Travaglie koji otišao pored gola. U 34. minuti Žiković je pronašao Travagliu koji je primio loptu u kaznenom prostoru i pucao iz okreta pored gola.

U nastavku akcije Istra je nastavila pritiskati, ali Rijeka odolijevala svim napadima do predzadnje minute. Nakon slobodnog udarca za Istru 1961 uslijedila je visoka “svijeća” pred gol Rijeke, Žiković je postavio glavu i zabio pogodak koji je usmjerio utakmicu u jedanaesterce – 1:1.

U prve dvije serije Šerifović i Žlibanović bili su sigurni za Rijeku, a Žiković i Cukon za Istru 1961, s time da je udarac Cukona prošao Miškoviću ispod ruke.

Uslijedile su zatim obrane vratara, Jurak je pročitao udarce Mikloša, Berishe i Bradarića, dok je Mišković obranio pokušaje Rojnića i Lozančića, ali udarac Juraka nije uspio.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram