Povežite se s namaProteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske u dvije prometne nesreće tri su osobe teško ozlijeđene. U prometnoj nesreći koja se dogodila 11. ožujka oko 21.10 sati  na području Čavli, teško je ozlijeđen 54 godišnji vozač i 25-godišnja putnica u osobnom vozilu marke Peugeot, riječkih registracijskih oznaka. U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 12. ožujka oko 19 sati u Ulici Rade Šupića (most preko Rječine) u Rijeci teško je ozlijeđen 60-godišnji pješak koji je prelazio kolnik izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Pješaka je oborilo osobno vozilo marke Citroen, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 22-godišnji vozač.

Kada je riječ o upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, izdvajamo 33-godišnjaka koji je zatečen 11. ožujka oko 22.40 sati na području Krka s koncentracijom alkohola od 2,58 g/kg. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom zadržan je u službenim prostorijama policije, a utvrđeno je kako vozilom upravlja  prije stjecanja prava na upravljanje ovom kategorijom vozila, a isto tako da mu je istekla i osobna iskaznica.

U ovom razdoblju vozači pod utjecajem alkohola zatečeni su i na području Crnog Luga, i to 48-godišnji vozač osobnog vozila s koncentracijom alkohola od 1,20 g/kg, zatim 45-godišnjak koji je zaustavljen u Rijeci s koncentracijom alkohola od 0,81 g/kg  i koji je upravljao osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a uz prometne prekršaje utvrđeni su mu prekršaji vezani i uz osobnu iskaznicu i prebivalište. Isto tako, u Malom Lošinju  je zaustavljen 44-godišnji vozač s koncentracijom alkohola od 0,57 g/kg, dok je u Krku zaustavljen mladi vozač u dobi od 20 godina kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 0,30 g/kg.

Od prometnih prekršaja izdvajamo još jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a riječ je o 22-godišnjakinji koja je ujutro 10. ožujka zatečena u Malom Lošinju dok je upravljala mopedom marke Honda. Zajedno s njom na mopedu je zatečen i 24-godišnjak koji joj je dao moped na upravljanje radi čega je i on prekršajno prijavljen.

Prometni prekršaj zabilježen je jučer oko 17.35 sati i na graničnom prijelazu Rupa na ulasku u Republiku Hrvatsku gdje je utvrđeno da 39-godišnjak upravlja vozilom kojem je istekla prometna dozvola. Zbog ovog prekršaja sankcionirana je pravna osoba u čijem je vlasništvu vozilo te odgovorna osoba u ovoj pravnoj osobi.

Svi spomenuti počinitelji prekršaja te drugi sudionici u prometu zatečeni u činjenju prometnih prekršaja sankcionirani su temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok je 42-godišnjak uz prometni prekršaj prekršajno prijavljen i zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Naime, ovaj 42-godišnjak je 10. ožujka oko 12.20 sati u središtu Rijeke vrijeđao i omalovažavao policijskog službenika koji mu je pokušao uručiti obavijest o nepropisno parkiranom vozilu.