Povežite se s nama

Mozaik

Novi riječki glazbenik Ortegas objavio svoj prvi EP

Objavljeno

na

Foto: Escape The City FestivalRiječki glazbenik Denis Protega, umjetničkog imena Ortegas, izbacio je solo acoustic EP (extended play) pod nazivom Escape. Denis je na riječkoj glazbenoj sceni poznat kao gitarist i vokal Muha, jednog od dugovječnijih riječkih bendova koji postoje još od davne 2006. godine.

Nakon puno godina sviranja u bendu, za vrijeme lockdowna odlučio se okušati i kao solo umjetnik te Escape predstavlja sukus njegovog dosadašnjeg rada. Denisovo dugogodišnje glazbeno iskustvo i angažman u Muhama pomogli su mu da usavrši svoje vještine vokala i tekstopisca koje je odlučio pretočiti u solo projekt.

Veliku podršku u solo projektu pružili su mu prijatelji i kolege iz Muha. Prenosimo priopćenje povodom objave EP-a:

“I eto ga, moj prvi EP (iliti ga manji album) “Escape” je napokon vani! (uskoro i na Spotifyu, Deezeru, iTunesu itd.) Čine ga 8 pjesama koje predstavljaju sveukupni rad od početka lockdowna do sad i nekako simboliziraju bijeg tj escape od urbanog načina života i otkrivanje sebe u nekom divljijem, prirodnijem ambijentu.

Izuzetno mi je drago da se sve to u konačnici uspjelo upakirati u jednu priču i da će napokon ugledati svijetlo dana. Zato bih se zahvalio svima koji su sudjelovali na ovom mini projektu, a posebno Miran Miliću na snimanju i mixanju u Studio Palach, Ivan Saftiću na produkciji, Erik Benasu na perkusijama i Marko Mrvošu na video produkciji i cjelokupnom art designu.

Svima ostalima hvala na podršci i ugodno slušanje želim. P.S. Nemojte se bojati pustiti kritiku ili komentar, sve je dobrodošlo! Enjoy”, stoji u priopćenju.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram