Povežite se s nama

Skijalište i izletište na Platku zaključilo je protekloga vikenda izvrsnu zimsku sezonu, koja je počela sredinom studenoga i trajala tri i pol mjeseca. Ukupno bilježe oko 30 tisuća posjetitelja, a prodano je i više od 12 tisuća skijaških karata, javlja Radio Rijeka.

U zimskim mjesecima bila su na Platku ukupno 53 skijaška dana. Sezona je počela rano, već 12. studenoga, kada je pao prvi snijeg. Zadnji dan skijaške sezone bila je protekla nedjelja, 26. ožujka, jer se snijeg otopio pod utjecajem visokih temperatura zraka. Ukupno je od studenoga do ožujka Platak posjetilo tridesetak tisuća ljudi.

Tijekom tri udarna skijaška vikenda u siječnju, kada je bilo najviše snijega, Platak bilježi dvije trećine od ukupnoga broja posjeta. Dnevno se tada prodavalo prosječno tisuću skijaških karata i gotovo je dosegnut najveći mogući kapacitet, kako na skijaškim stazama, tako i na parkiralištu na Platku, ponosno ističu u Goranskome sportskom centru.

Radile su sve skijaške staze, barem koji dan, kako su snježni uvjeti dopuštali: Radeševo 1 i 2, Zavoj 19, Turistička staza, Tešnje, Pribeniš 1, Baby lift te staza za sanjkanje u dolini Pribeniš. U pogonu, uz dvosedežnicu Radeševo, bile vučnice Pribeniš i Tešnje, kao i pokretne trake pri dnu Radeševa, i na Pribenišu – za skijaše i sanjkaše.

Kada je riječ o pripremanju staza, iz GSC-a posebno ističu vrlo iskusnoga rukovatelja ratrakom, koji je godinama uređivao i stazu za utrke Svjetskoga skijaškog kupa na Sljemenu. Uspijevao je, kažu, i s malo snijega odlično pripremiti sve staze. U prvome redu to se odnosi na Tešnje, stazu za koju se godinama govorilo da može biti otvorena isključivo kada napada velika količina snijega.

Uoči zimske sezone cesta prema Platku je proširena i uređena, kao i parkiralište. Tijekom cijele zime cesta se redovito čistila i u svakom je trenutku bila prohodna, uz obavezno korištenje zimske opreme. Uspješnoj sezoni doprinijeli su i ugostiteljsko-turistički objekti: Veliki i Mali dom, X bar u podnožju Radeševa, Centar i dva servisa za najam opreme. Proljeće je stiglo i s Platka vas sada pozivaju na uživanje u suncu i svježem zraku!

Radio Rijeka