Povežite se s nama

Vijesti

Platak zauvijek mijenja svoje lice

Objavljeno

na
U nazočnosti župana Zlatka Komadine u sjedištu Primorsko-goranske županije održano je potpisivanje Okvirnog sporazuma za nabavu radova na izgradnji sustava za zasnježenje u RSRTC Platak kao i Ugovora o javnoj nabavi radova prve cjeline između predstavnika Goranskog sportskog centra d.o.o. te francuske tvrtke SUFAG SAS, jedne od najvećih i najpoznatijih proizvođača opreme za zasnježenje na svijetu.

Okvirni sporazum i Ugovor potpisali su direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič te menadžer za izvoz Sufag SAS Eddy Frere. Svečanom potpisivanju prisustvovali su i predstavnici hrvatskih tvrtki podizvođača radova – GP Krk d.d., Hidro-expert d.o.o., EROSI j.d.o.o. te Hrvatske šume d.o.o. kao i predstavnica Veleposlanstva Francuske Republike u Republici Hrvatskoj.

„Drago mi je da smo nakon dvostrukog zasjedanja Županijske skupštine došli do toga da su ljudi, koji predstavljaju građane Primorsko-goranske županije, jednoglasno izglasali ovaj projekt. S ovim zaokružujemo zimsku sliku Platka. Naravno da tu postoje još i dodatna ulaganja kako u sadržaje, tako i u ljetnu priču. Ono što je važno jest da smo vidjeli da građani vole Platak, da se žele baviti sportom i rekreacijom, da smo i dalje jedan skijaški centar, jedan od rijetkih u Hrvatskoj i da smo iznjedrili čitav niz sportaša olimpijaca i alpskih i nordijskih, a to ne ide bez kvalitetne sportske infrastrukture. Tako da vjerujemo da ćemo vidjeti novo lice Platka unutar par godina,“ istaknuo je župan Komadina.

Alen Udovič naglasio je važnost Ugovora i Okvirnog sporazuma osvrnuvši se na uspješnost protekle zimske sezone. „Imali smo 100 radnih dana što je ozbiljna priča već i za puno veća skijališta od Platka te se nadamo da, ukoliko nam to atmosferske prilike budu dozvoljavale, ćemo slične stvari moći ponavljati u kontinuitetom s ovim sustavom koji postavljamo. Naravno, ovo nije kraj, ja bih rekao da je ovo jedan veliki početak Platka i priče o Platku i zahvalan sam Županiji što je prepoznala potencijal i odlučila uložiti novce u Platak i stvoriti jednu dodatnu vrijednost za sve naše građane, ali i šire. Izuzetno samo ponosan što sam dio ekipe koja je ovu priču privela kraju i mislim da prisustvujemo jednom povijesnom trenutku,“ napomenuo je Udovič.

Eddy Frere iz tvrtke Sufag SAS izrazio je posebno zadovoljstvo što će moći raditi na projektu sustava zasnježenja na Platku koji zbog specifičnih vremenskih uvjeta predstavlja izazov za tvrtku. Također je izrazio i nadu da Okvirni sporazum predstavlja početak jednog dugoročnog partnerstva koje se u budućnosti može proširiti i na suradnju vezanu uz ljetne sadržaje na Platku.

Okvirnim sporazumom za nabavu radova na izgradnji sustava za zasnježenje osigurat će se sredstva u ukupnom iznosu od 22,5 milijuna kuna za pet građevinskih cjelina, od čega će se Ugovorom o javnoj nabavi radova prve cjeline osigurati sredstva u iznosu od 13,8 kuna.

Za provedbu projekta za razdoblje 2018.-2020. Županijska skupština donijela je 27. rujna 2018. godine Odluku o financiranju gradnje sustava za zasnježenje i uređenja cjelogodišnjih sadržaja u sklopu provedbe projekta RSRTC Platak u ukupnom iznosu 26,75 mil. kn, od čega se najveći dio odnosi upravo na izgradnju sustava za zasnježenje. Ovim ulaganjem Platak postaje jedini turističko-sportsko-rekreacijski centar u Hrvatskoj koji živi 365 dana u godini.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram