Povežite se s nama

Vijesti

Plaža kod Novog Vinodolskog puna Escherichije coli, ljudi su povraćali

Objavljeno

na

IlustracijaKoncentracija bakterije Escherichia coli na jednoj od tri lokacije na plaži Klenovica, kod skakaonice Tunera, viša je od dopuštene i ta lokacija dobila je nezadovoljavajuću ocjenu, objavio je u srijedu Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

Dodatno ispitivanje kakvoće mora provedeno je u utorak, nakon dojave o onečišćenju mora na plaži Klenovica, na području Novog Vinodolskog .

Ispitivanja su obavljena na početku plaže, kod objekta „Marintimo“, zatim na sredini plaže te na kraju plaže, pored skakaonice Tunera.

Ostali rezultati provedenih analiza bit će dostupni sutradan, a o nalazu su obavještene sve nadležne institucije, naveli su iz primorsko-goranskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Koordinatorica laboratorija za mikrobiologiju voda u Županijskom zavodu Darija Vukić Lušić izjavila je za Hinu da su u uzorku mora s kraja plaže, pored skakaonice Tunera, utvrđene visoke koncentracije bakterije Escherichia coli, dok su rezultati analize uzoraka s druge dvije lokacije, na početku i na sredini plaže Klenovica, za sada dobri.

Navela je kako je riječ o prvim nalazima te da će ostali parametri i nalazi biti gotovi u četvrtak, javlja Hina.

O nalazima su obavješteni mjerodavna inspekcija, kako bi izašla na teren i nadalje postupala, Grad Novi Vinodolski i komunalno društvo s tog područja.

Uzorkovanje mora na toj plaži danas će biti ponovljeno, a nastavit će se i sljedećih dana, kako bi se stanje i nadalje pratilo, istaknula je.

Prema podacima sa stanica županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo na kojima se prati kakvoća mora za kupanje, more je na plaži Klenovica tijekom prethodnih sedam uzorkovanja, od svibnja pa do 11. kolovoza, bilo ocijenjeno izvrsnom ocjenom.

Gradonačelnik Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković izjavio je za Hinu da je suradnja lokalne samouprave i zavoda u vezi s kvalitetom mora stalna, naglasivši da je do nedavno, tijekom više ispitivanja, more na cijeloj plaži bilo izvrsne kvalitete.

Inspekcija će istražiti uzrok onečišćenja, a mi ćemo im nastojati pomoći u tome, rekao je Cvitković. Ispitivanja uzoraka, dodao je, nastavit će se sljedećih dana, a nakon toga trebalo bi biti jasnije je li riječ o trenutnom ili trajnijem onečišćenju.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram