Povežite se s nama

Vijesti

“Plenković i Vlada smanjuju cijene, Grad Rijeka i Marko Filipović ih podižu”

Objavljeno

na
Riječki HDZ na čelu s Josipom Ostrogovićem održao je konferenciju za medije na kojoj su kritizirali način na koji SDP-ovac Marko Filipović vodi Rijeku…

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Odgovorna vlast u stanju je prepoznati trenutak u kojem trebadonositi kvalitetne i sveobuhvatne politike kojima će svojim građanima olakšati život, boriti se za njihov viši standard iotvarati nove potencijale. Vlada HDZ-a i premijera AndrejaPlenkovića kroz uvođenje protuinflacijskih mjera primjer je kako se to radi: u trenutku koji je zahtijevao njenu intervencijuosmišljen je 5. po redu paket konkretnih mjera kojima sepomaže umirovljenicima, obiteljima s djecom i pripadajućim doplacima, primateljima socijalne pomoći, ali i svim ostalimgrađanima koji će odsad u trgovinama ključne artikle kupovati po nižim cijenama, zadržat će se niske cijene energije, daleko ispod tržišnih…

Podatak da je prosječna neto plaća od početka Plenkovićevog premijerskog mandata 2016. narasla za čak 401 eurapokazatelj je kontinuiteta uspješnosti naših politika unatoč brojnim teškim okolnostima, od covida i dva potresa do rata uUkrajini.

Unatoč svemu tome Vlada i premijer su, dakle, proaktivni, ustalnoj potrazi za dobrim rješenjima, za razliku od, recimo,riječke, SDP-ove gradske vlasti, na čelu s gradonačelnikom Markom Filipovićem, ironično rečeno svjetskim putnikom koji bez ikakvog konkretnog smisla i učinka putuje, putuje iputuje, posjećujući sve kontinente u bijegu od tužne riječkerealnosti.

Zašto tužne?

Zato što dok Vlada traži i pronalazi modele kako rasteretitigrađane novih financijskih obaveza, kako im olakšati ovo razdoblje prepuno izazova na svim razinama, naš vrli gradonačelnik, naš riječki MVP, naš riječki ministar vanjskihposlova, što je naravno ironija na njegov način obnašanja funkcije gradonačelnika, svoju gradsku politiku svodi na – povećanje cijena komunalnih usluga!

Vlada, ponovit ću, intervenira stvarajući građanima uštede,smanjujući cijene troškova života boreći se za potrošačku košaricu.

Naš gradonačelnik pak građanima, u pauzama putovanja po svjetskim destinacijama, podiže cijene. U nebo! Tako je uRijeci sada skuplja vožnja Autotrolejevim autobusima,poskupljuje i grobna naknada, poskupljuje voda, poskupljujecijena parkiranja, kao i odvoz smeća.

U gradu na Riječini sve poskupljuje, u rasponu od 10 do 60 posto!

Hrvatska Vlada intervencije u razne sektore, s ciljempovećanja standarda svih građana, provodi osmišljeno, u pregovaračkim procesima, s jasnim objašnjenjima što se, kako i zašto radi. To se zove stabilnost.

SDP-ova vlast u Rijeci, pak s druge strane, bez ikakvih razvojnih politika, bez plana i programa kako će se olakšati građanima dnevno funkcioniranje i smanjiti im mjesečnetroškove, otuđila se od baze i naroda.

Vlast je to koja je samoj sebi svrhom i zato je osuđena na svojkraj. To je proces kojem u Rijeci svjedočimo.

Siguran sam da brojimo zadnje mjesece SDP-ovog upravljanja gradom u kojem se velike infrastrukturne investicije događaju samo zahvaljujući HDZ-u i politici ove Vlade, prije svegaAndreju Plenkoviću i ministru Olegu Butkoviću koji slijevajukapital u riječki bazen, a SDP-ova ga politika samo isušuje.

Trenutno živimo u dva paralelna politička svijeta: jednom, na državnoj razini, aktivnom u suočavanju s izazovima, koji naizazov vremena odgovara konkretnim mjerama i politikama, dok u drugom svijetu, nesvjestan generalne situacije, hibernira SDP, koji građanima Rijeke, svom takozvanom crvenom bastionu, u svojoj lažnoj socijalnoj politici, poručuje da im podiže sve komunalne cijene.

Siguran sam da je jasno kako su ove dvije politike neusporedive. HDZ i Vlada osmislili su paket mjera za cijeludržavu. Uskoro se paket pravih i razvojnih mjera priprema za Rijeku. Za Rijeku 21. stoljeća. HDZ dolazi, SDP odlazi. Konačno.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram