Povežite se s nama

Vijesti

Plenković: Očekujem da policija i DORH procesuiraju SDP u Rijeci zbog javne nabave oko EPK

Objavljeno

na
Održana je sjednica Predsjedništva HDZ-a, na kojoj se, među ostalim, razgovaralo i o aferama Josipe Rimac. Da će to biti tema najavio je premijer Andrej Plenković ranije danas, a sada nakon sjednice, rekao je kako očekuje da će se prema SDP-ovim aferama postupati jednako.

“Što se tiče aktivnosti na koje se aludira, koje su koruptivnog karaktera, očekujem da tijela, i policija i DORH procesuiraju i one koji su vezane i za SDP. Tu je recentan primjer oko javne nabave oko Europske prijestolnice kulture u Rijeci”, rekao je Plenković. “Očekujem iste aršine za sve. A ne vidim nikakve spektakularne akcije”, dodao je Plenković.

Premijer evidentno aludira na riječki SDP i sumnje u izvlačenje sredstava za projekt “Rijeka 2020”. Podsjećamo, policija je kazneno prijavila šestero ljudi iz gradske tvrtke Rijeka 2020, a sporna je milijunska nabava pozornice i opreme za otvorenje Europske prijestolnice kulture, javlja Telegram.

“Raspravili smo situaciju koja se tiče gđe. Josipe Rimac. Predsjedništvo je najoštrije osudilo te aktivnosti, a županijski će ogranci hitno pokrenuti stegovne postupke protiv svih koji su involvirani. Ne želimo da neodgovorno ponašanje pojedinaca utječe na sliku HDZ-a”, rekao je Plenković.

Potvrđeno je i kako će u sedmoj izbornoj jedinici nositelj HDZ-ove liste biti Tomo Medved, a u osmoj Oleg Butković.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram