Povežite se s nama

Vijesti

Plenković: Respekt ugostiteljstvu, ali treba izbjegavati nepotrebne kontakte

Objavljeno

na

Arhiva

U ZGRADI vlade je održan je sastanak vladinog Znanstvenog savjeta za koronavirus.

Znanstveni savjet se održao nakon što su objavljene nove mjere koje na snagu stupaju u nedjelju, prema kojima se, među ostalim, dodatno ograničavaju okupljanja i rad ugostiteljskih objekata. Posebne mjere uvode se u Varaždinskoj županiji, a stupaju na snagu danas. Od 1. prosinca državni i javni službenici radit će od kuće.

Andrej Plenković održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o zaključcima sastanka.

“Predstavljene su mjere”, rekao je Plenković.

“Svi članovi Savjeta su podržali mjere”, rekao je.

“Raspravili smo dinamiku oko cjepiva”, dodao je.

“Procjena znanstvenih savjetnika koji prate rad je da se cijepi oko 70 posto ciljane populacije i da cjepivo ima 95 posto učinkovitosti”, rekao je Plenković.

“Ja sam ranije kazao kako su svi članovi Savjeta na dobrovoljnoj bazi, rade besplatno, ovo je 10. sastanak, njihov doprinos je hvalevrijedan”, rekao je Plenković.

“Postoje različiti pogledi. S obzirom na mjere koje smo predstavili, s obzirom na osluškivanje svih, usuglasili smo se danas. Tri su ključne poruke: podrška mjerama, to da je situacija ozbiljna i, treće, da ćemo u sastancima razmotriti donošenje novih mjera”, kazao je premijer.

Plenković je onda opet upitan o naknadama ugostiteljima, piše Index.

“Što se tiče mjera i mjera osobito u onim sektorima ugostiteljstva, mnogi od tih poslodavaca su pokriveni mjerama koje su već raspoložive, oni to mogu koristiti. Mislim da konačni rok za one mjere koje smo donijeli početkom listopada je 25.11.”, rekao je Plenković.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram