Povežite se s nama

Vijesti

Plenković: Uvodimo kazne za nepoštovanje mjera, druženje uoči Božića nije moguće kao inače

Objavljeno

na

Arhiva
Premijer Plenković obratio se javnosti uoči stupanja strogih mjera na snagu.

Podsjetimo, danas je šef Nacionalnog stožera Davor Božinović potvrdio da se planira uvođenje kazne za nenošenje maski. O visini kazne se još raspravlja, ali će se, prema Božinovićevim riječima, raditi o “ozbiljnijim kaznama”. Dodao je kako bi to trebale biti mandatne kazne, dakle one koje se izriču na licu mjesta.

“Pandemija koronavirusa koja je pogodila cijeli svijet promijenila je naš način života. Dolaskom jeseni pandemija se ubrzala, kao i drugdje u Europi, zbog čega smo postupno postrožavali mjere. Borbu protiv virusa temeljimo na povjerenju između građana i države, Dosadašnjim mjerama pokušali smo izbjeći potpuno zatvaranje i policijski sat”, rekao je Plenković na početku, prenosi Index.

“Od večeras u ponoć na snagu stupaju nove, strože mjere. Njima je cilj zaštititi zdravlje, spasiti živote ljudi i smanjiti opterećenje zdravstvenog sustava. Moramo ponovno osvijestiti opasnost koja prijeti od ovog virusa. Jedna od devet hospitaliziranih osoba nažalost premine. Nove mjere bit će na snazi do 21. prosinca, a možda i duže”, rekao je.

“Osigurat ćemo pravičnu nadoknadu troškova”

“Razumijem nezadovoljstvo svih onih koji će morati privremeno obustaviti svoje poslovanje. Ove mjere obuhvatit će oko 80.000 odnosno oko 5,5 posto svih zaposlenih u Hrvatskoj. I ovaj će put vlada donijeti novi paket mjera za potporu gospodarstvu. Nastavit ćemo s mjerom potpore za očuvanje radnih mjesta u iznosu od 4000 kuna po radniku. Osigurat ćemo dodatna sredstva za covid-kredite. Tako ćemo poduzetnicima osigurati likvidnost, a donijet ćemo i nove mjere za pravičnu nadoknadu troškova”, dodao je.

“Uvodimo sankcije za nepoštivanje mjera”

“Uvodimo i sankcije za nepoštovanje protuepidemijskih mjera. Svi znamo da kakva god ogrančenja država odredi, njihova provedba bit će moguća samo ako se svi budu pridržavali mjera. Danas je to čin domoljublja i pridržavanjem svih mjera štitimo jedni druge i iskazujemo brigu za najugroženije među nama. Dragi sugrađani siguran sam da pratite razvoj cjepiva. Vlada je osigurala sve potrebne korake kako bi osigurala potreban broj doza čim cjepivo budu dostupne. Povećat ćemo i broj testiranja kako bismo što bolje mogli suzbiti širenje epidemije”, rekao je.

“Druženja uoči Božića neće biti moguća kao ranije”

“U nedjelju počinje dočašće, kad se uoči Božića svi volimo družiti s obiteljima i prijateljima. No ove godine to neće biti moguće kao ranije. Pokažimo da smo se spremni odreći svih druženja koja nisu nužna. U ovim vremenima naši prioriteti su zdravlje naših sugrađana, radna mjesta i proizvodnja. Štiteći jedni druge pobijedit ćemo zajedno. Uspjeh u borbi protiv koronavirusa je u rukama svakog od nas”, zaključio je Plenković.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram