Povežite se s nama

Plesnu grupu ”Magija” i njene suradnike 19. svibnja 2018. godine očekuje središnji nastup plesne sezone 2017/2018. Umjetnici će također gostovati na Festivalu jednakih mogućnosti F-M u Zagrebu 23. svibnja.

Kao nosioci Festivala inkluzivnih scena, koji se treću godinu zaredom održava pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i Ministarstva kulture RH, rasplesani članovi ”Magije” izvest će tri nova suvremena plesna uratka (koreografije) koja potpisuju Sanja Josipović i Gordana Svetopetrić, članice UGIN-a Rijeka. Također će prezentirati i kratki duet,  debitantski rad Ivone Križić, a sam  kraj večeri obilježit će i nastup fantastičnog Deaf Band DLAN-a iz Zagreba.

Večer u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku otvorit će u 19 sati članovi ”Magije” koreografijom „Tu gdje sam ja“. Koreografija istražuje prostor u kojem se kreće plesač/plesačica, vlastitu kinesferu, prostor koji ga/ju okružuje, kao i plesače koji se u prostoru nalaze. Plesni materijal nastao je kao proizvod istraživanja i improvizacije svakog plesača/plesačice.

Članice Udruge gluhih i nagluhih PGŽ Rijeka (UGIN) izvest će plesni duet ”Prati me”  koji kroz pokret i ples iskazuje kreativnost i samopoštovanje. Uz prirodnu energiju i emocije plesača nastala je prijateljska priča koja  plesom, pantomimom i znakovnim jezikom komunicira iskonsku čovjekovu potrebu za interakcijom i blizinom drugog ljudskog bića.

Na plesni duet nadovezat će se kratka prezentacija rada u nastajanju „Since you’re here.. I remember“, u kojem se izvođačice reflektiraju na tjelesne kodove sjećanja, a  kraj večeri obilježit će  uradak “Refleksije” koji je rađen u autorskoj suradnji s video umjetnicom. U njoj sudjeluju i članice Udruge gluhih i nagluhih osoba PGŽ Rijeka (UGIN), te učenice Škole za suvremeni ples i balet pri OŠ Vežica.Sama koreografija referira se na odraz plesačkog tijela na platnu te govori o srazu plesne i video umjetnosti.

Večer koncertno zatvara Deaf Band DLAN, koji je nastao na inicijativu gluhih članova udruge “Kazalište, vizualne umjetnosti i kultura gluhih – DLAN” u sklopu projekta ”Pravo na umjetnost” Centra za kulturu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb.