Povežite se s nama

Plesnu skupinu Magija sljedeći tjedan očekuju dva nastupa u HNK Ivan pl. Zajc kojima će zatvoriti svoju bogatu plesnu sezonu. 20. i 21. lipnja 2017.godine Magija će u suradnji s učenicama Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica izvesti koreografiju „Vezane niti“. Plesna grupa Magija nastupa u HNK Ivan pl. Zajc već drugu sezonu, sudjelujući u završnoj produkciji učenika pod nazivom “Pogled s vrhova prstiju“. Ovaj se plesni program u Rijeci održava već deset sezona.

Koreografija „Vezane niti“ umjetnički tematizira pitanja odnosa pojedinaca i grupe, te odnosa među različitim pojedincima postavljajući sljedeća pitanja : U kojem trenutku ja prestajem, a mi počinjemo? Postoji li granica između mene i nas? Odvojeni, a opet zajedno; različiti, a ipak isti… Djelići cjeline u trenucima zajedničke vibracije.

Koreografiju potpisuje Sanja Josipović u suradnji s plesačima.

Plesni program u utorak počinje u 19:30h, a u sijedu u 18:30h. Cijena ulaznica iznosi 40 kn.

Plesna grupa Magija je kazališna plesna grupa sa sjedištem u Rijeci, njeni su članovi osobe s invaliditetom iz Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka. Od 2006. godine predano istražuje plesni pokret na području fizičkog kazališta i suvremenog plesa. Članovi Magije strastveno su vezani za plesnu umjetnost i otvoreni izazovima stereotipa o tome što ples jest i što on može biti. Riječ je o različitim tijelima s različitim mogućnostima i novim načinima stvaranja i predstavljanja plesne umjetnosti. U njihovom svijetu svi su dobrodošli.

Magija je osnovana nakon dugog niza profesionalno vođenih plesnih radionica i uspješnih nastupa, a danas djeluje pod umjetničkim vodstvom Gordane Svetopetrić i Sanje Josipović. Ostvaruje umjetničke suradnje s profesionalnim plesačima i koreografima, učenicima plesnih škola, osobama koje su zainteresirane za umjetnički dijalog i koje žele istražiti i razvijati svoj vlastiti umjetnički izraz.