Povežite se s nama

Vijesti

Ploče s natpisom Fiume ipak će uskoro biti postavljene na ulazu u Rijeku

Objavljeno

naGradski vijećnik Danko Švorinić nedavno je gradonačelniku Vojku Obersnelu pisanim putem uputio vijećničko pitanje o ranijoj najavi po kojoj će na ulazima u grad biti postavljene trojezične ploče, a na kojima će biti istaknut i natpis Fiume.

“U sklopu manifestacije EPK najavljeno je i postavljanje trojezičnih tabli dobrodošlice (hrvatski/talijanski/engleski) na više mjesta u gradu. Kada bi trebale biti postavljene i jesu li poznate lokacije?”, navodi se u pitanju.

Gradonačelnik je odgovorio kako se od tog plana nije odustalo.

“Projektom Europske prijestolnice kulture planirano je, a u kontekstu promocije Rijeke – Europske prijestolnice kulture, na frekventnim pristupnim točkama Rijeci postaviti oznake na kojima će i titula i ime grada biti napisano na tri jezika – hrvatskom, talijanskom i engleskom.

Ploče će biti postavljene na nekoliko lokacija, a procedura njihovog odabira, kao i ishodovanja te izrade za to potrebne dokumentacije je u tijeku. Konačan odabir lokacija ovisit će o suglasnostima vlasnika pojedinih planiranih lokacija te rješavanju imovinsko – pravnih pitanja koja su dijelom usporila realizaciju ovoga projekta. Uz to, aktivnosti na pripremi postavljanja ploča privremeno su prekinuti zbog situacije izazvane korona virusom, a nastavit će se do kraja mjeseca svibnja.

S obzirom na sve navedene činjenice, a budući da su okolnosti izazvane korona virusom tek ušle fazu popuštanja mjera te da je finalno dogovaranje lokacija u tijeku, u ovom trenutku ne može se precizno reći kada će se oznake postaviti. Svakako je intencija Grada Rijeke da se isto realizira čim to okolnosti budu dozvoljavale”, poručio je Obersnel.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram