Povežite se s nama

Počasni građanin Opatije Lennart Carlsson posjećuje Opatiju već više od pedeset godina, dovodi grupe turista iz Švedske te promovira naš kraj u svojoj domovini. Opatiju je prvi put posjetio davne 1964. godine i od tada dolazi svake godine. Radio je za jednu od najvećih svjetskih brodarskih tvrtki „Stena Line“, surađivao s opatijskim turističkim agencijama te promovirao Opatiju u Švedskoj i Skandinaviji, a od kada je u mirovini, radi kao turistički vodič te nastavlja dovoditi turiste. Za svoj angažman, ljubav i prijateljstvo Opatiji, 2009. godine proglašen je i počasnim građaninom. Ovaj vitalni Šveđanin odlučio je svoj 86. rođendan proslaviti u Opatiji u društvu bliskih prijatelja s kojima je doputovao iz Švedske, kao i svojih opatijskih prijatelja, ponajprije dugogodišnje suradnice Katarine Hauptfeld, a na prigodnom piću u hotelu „Ambasador“ čestitkama se pridružio i gradonačelnik Ivo Dujmić. Slavljeniku je uručio poklon te mu zahvalio što već više od pola stoljeća posjećuje Opatiju, dovodi svoje sunarodnjake i promiče ljepote našega grada u svojoj domovini.

– “Uvijek rado dolazim, Opatija je moj drugi dom! Obožavam ovaj grad, njegove ljepote, krasno more, jedinstvene parkove, predivne hotele, ljubazne ljude te odličnu hranu, a naročito kvarnerske škampe. Kada sam prije nešto više od pedeset godina počeo dolaziti u Opatiju, odsjedao sam u hotelu „Paris“, a kasnije u hotelu „Ambasador“, kojem sam ostao vjeran do danas i za kojeg imam samo pohvale. Kao direktor za Europu jedne od najvećih brodarskih kompanija „Stena Line“ uvijek sam promovirao Opatiju i slao mnoge turističke grupe. I danas, iako sam u mirovini, aktivno radim s turistima te mnoge dovodim u Opatiju”, kazao je gospodin Carlsson te naglasio kako je Opatija bila prekrasna i nekada, kao što je i danas, iako su promjene očite i danas je to moderan grad, a gostoljubivost stanovnika oduvijek je bila i ostala veliki turistički adut Opatije.

Riječi hvale za rad na promociji Opatije Lennarta Carlssona ima i njegova dugogodišnja suradnica i bliska prijateljica, vlasnica opatijske turističke agencije „Katarina line“ Katarina Hauptfeld.
– “Jako me veseli što je Opatija prepoznala doprinos i rad gospodina Carlssona, jer on je zaista uvijek hvalio Opatiju, dovodio turiste, ponekad i po dva autobusa, a dovodi još i danas. Ja mu mogu zahvaliti i na imenu koje nosi moja agencija, naime, za vrijeme jednog našeg susreta u Göteborgu u Švedskoj, on je rekao da je vrijeme da pokrenem vlastitu agenciju te da se treba zvati Katarina line”, ispričala je Katica Hauptfeld.